Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Uzavírka Rudolfovské skončila dřív. Silnice je opět průjezdná

I přesto, že měla trvat až do konce léta, uzavírka Rudolfovské třídy je u konce. Dnes ráno se mohli po opraveném frekventovaném úseku projet řidiči bez omezení. Za urychlením prací je podle budějovické teplárny práce o víkendech a spolupráce všech investorů. Omezení zůstalo jen na jednom z chodníků a části sousední Chelčického ulice.

Dnes ráno skončila uzavírka na jedné z velmi frekventovaných ulic v Českých Budějovicích. Rudolfovská třída se měla původně opravovat až do konce prázdnin, práce se ale podařilo urychlit. „Za výrazným urychlením termínů je hlavně práce o víkendech a výborná spolupráce všech tří investorů stavebních úprav, které si vyžádaly překop celé silnice. Těmi byly spolu s teplárnou ještě EGD a statutární město,“ říká Tomáš Kollarczyk, místopředseda českobudějovické teplárny. Podle něj navíc během oprav nenastaly žádné komplikace, které by termín dokončení posunuly.

Omezení tak zůstalo jen na chodníku a parkovacím pruhu po pravé straně Rudolfovské třídy směrem k Nádražní. Neprůjezdná navíc zůstane zhruba polovina Chelčického ulice „V úseku Chelčického – Lannova, z níž je výjezd přes Dvořákovu ulici na Žižkovu třídu, bude obousměrný provoz,“ dodal za teplárnu Zdeněk Zuntych.

S dopravními komplikacemi musí od pondělka počítat lidé v ulici Boženy Němcové. Město zde začalo opravovat povrch vozovky mezi ulicemi Jánská a Matice Školské. Opravy mají trvat 50 dní, skončit by tedy měly na konci léta. Silnice zůstává částečně průjezdná, kompletní uzavření by mělo nastat pouze při pokládce poslední vrstvy vozovky. „To by mělo ale proběhnout někdy o víkendu, aby došlo k co nejmenším omezením,“ uvedl náměstek primátora Ivo Moravec (HOPB).

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Zdeněk Zuntych

Štítky doprava, omezení, uzavírka, Rudolfovská třída, České Budějovice, Božena Němcová, Ivo Moravec, Občané pro Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Uzavírka Rudolfovské skončila dřív. Silnice je opět průjezdná  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.