Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Oprava ulice Boženy Němcové skončí dřív. Práce si ale vyžádají úplnou uzavírku

Oprava silnice v ulici Boženy Němcové v Českých Budějovicích pokračuje. Od srpna budou muset řidiči kvůli pracím počítat s další komplikací v podobě uzavírky. Tu si vyžádá frézování stávajícího povrchu a pokládka nového asfaltu, které je naplánováno na druhý srpnový víkend.

Oprava frekventované silnice vedoucí k českobudějovické nemocnici začala v červenci. Podle původních plánů měly práce trvat celé léto, nakonec se podaří dokončit je dřív. Kvůli tomu budou ale muset řidiči počítat s uzavírkou, která začne v srpnu. „V některých místech už jsou srovnány obrubníky, v celém uvedeném úseku se zfrézuje asfaltový povrch, provede se sanace narušených míst a poté dojde k pokládce nového asfaltu. Samotné frézování a sanace začnou 2. srpna, což je důležité datum zvláště pro řidiče, protože tam dojde k uzavírce,“ uvedl náměstek primátora Ivo Moravec.

Uzavírka se podle něj nedotkne vozů městské hromadné dopravy, záchranné služby a rezidentů. Zrušeny budou ale zastávky Parkoviště Dynamo, Grünwaldova a Janská, které nahradí na objízdné trase zastávky Samson a Poliklinika Jih.

Nový asfalt se bude pokládat o druhém srpnovém víkendu. V případě nepříznivého počasí se práce přesunou na náhradní termín od 20.  do 21. srpna. „Opravovaný úsek bude v tuto dobu pro dopravu uzavřen, protože pokládka bude prováděna v celé šířce komunikace,“ dodalo město v tiskové zprávě. Díky urychlení prací by měl být opravovaný úsek dokončený 14. srpna.

Ohodnoť článek

Foto

Štítky doprava, omezení, uzavírka, Boženy Němcové, Božena Němcová, České Budějovice, Nemocnice České Budějovice, Ivo Moravec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Oprava ulice Boženy Němcové skončí dřív. Práce si ale vyžádají úplnou uzavírku  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.