Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Stát začne opravovat silnici na Táborsku. V Drhovicích bude omezený provoz

Ve čtvrtek 8. září odstartuje na Táborsku rekonstrukce silnice za 47 milionů korun bez daně. Práce se dotknou komunikace, která spojuje obci Drhovice a vesnici Oltyně. Řidiči musí počítat s omezením.

O začátku plánované rekonstrukce informovalo Ředitelství silnice a dálnice ČR (ŘSD). Vybraná firma bude opravovat silnici I/19. 

„Jedná se o stavební práce na téměř tři kilometry dlouhém úseku komunikace, které zahrnují i opravu povrchu na průtahu obce Drhovice. Stavební úpravy v řešeném úseku se zaměří hlavně na obnovu už nevyhovujícího povrchu komunikace, opravu svodidel a dopravního značení, výškovou úpravu sjezdů, křižovatek, úpravu propustků a pročištění příkopů. Během prací tak nedojde k šířkovým úpravám komunikace,“ informoval v tiskové zprávě Adam Koloušek z Týmu komunikace ŘSD. 

Silnici bude firma opravovat po polovinách. Komunikace I/19 bude průjezdná pouze jedním směrem od Tábora směrem na Oltyni. V obráceném směru z Oltyně na Tábor řidič musí jet po objízdné trase po silnicích II. třídy II/122 a II/123 přes Božejovice, Drahnětice, Jistebnici, Vlásenici a Všechov.

Práce provede firma Metrostav Infrastructure za 47 milionů korun bez daně. „Silnice I/19 by pak měla být bez výrazných komplikací opět průjezdná za zhruba 60 dní od zahájení prací,“ dodal Koloušek. 

Ohodnoť článek

Foto

Štítky řsd, táborsko, silnice, rekonstrukce, okres Tábor, Drhovice, Oltyně, Ředitelství silnic a dálnic, Česko, Metrostav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karel Karel

Zase? Vždyť se to tam dělalo nedávno.. :( jo asi to někdo udělal tak kvalitně že se musí znovu? A opravu za nekvalitní práci zaplatit ze svého ne? na to nejsou páky? takhle se krade z veřejných peněz!

Středa, 7. září 2022, 13:46Odpovědět

Stát začne opravovat silnici na Táborsku. V Drhovicích bude omezený provoz  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.