Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Oprava plynovodu v centru Budějc začne tento týden. Práce potrvají do listopadu

Řidiče čeká už tento týden dopravní omezení v centru města. Kvůli špatnému stavu plynovodu a vodovodu z roku 1969 bude uzavřena část Kněžské ulice. Práce potrvají až do konce listopadu.

O špatném stavu plynovodu se začalo mluvit před několika měsíci, když se řešily dopravní změny v centru Českých Budějovic. „Jde o koordinaci se společností EG.D. Spolupracujeme s nimi. Asi víte, že na přelomu uplynulého a stávajícího roku došlo k úniku plynu. Stav nyní hrozí havárií,“ popsal před časem dosavadní náměstek primátora Petr Holický (ANO). EG.D obratem úsek mezi Hroznovou a Hradební ulicí opravilo. Stejná situace je ale podle města až k ulici Karla IV. a je nutné ji co nejdříve také opravit.

Rada města v září schválila vypsání veřejné zakázky malého rozsahu na naléhavou obnovu inženýrských sítí s následnou opravou povrchu chodníku v Kněžské ulici v úseku mezi ulicemi Kanovnická a Karla IV. „Podstatná část trasy stávajícího plynovodu potrubí je v těsném souběhu s litinovým vodovodem z roku 1969, který je na konci své technické životnosti. Prakticky tak nelze opravit plynovod bez obnovy souběžné části vodovodu, který je majetkem města. Proto jsme nechali zpracovat kompletní projekt pro vyřešení této situace. Oba vlastníci inženýrských sítí na přípravě akce úzce spolupracují a svůj postup koordinují,“ dodal Holický.

Práce začnou už tento týden, ve čtvrtek 29. září. První etapa prací potrvá až do 16. října, a týká se části ulice mezi Hradební a Kněžskou. Druhá fáze naváže hned následující den a potrvá až do 6. listopadu. Týkat se bude části Hroznová – Kněžská – Kanovnická. Poslední etapa, týkající se části od Kanovnické přes Kněžskou až po ulici Karla IV. má trvat do 27. listopadu.

Řidiči musí až do konce listopadu počítat s dočasnou úpravou provozu v ulicích Kněžská, Hradební, Hroznová, Kanovnická, Na Mlýnské stoce a U Černé věže.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky České Budějovice, město, oprava, plynovod, rekonstrukce, kněžská, Karel IV. Lucemburský, EG.D, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Oprava plynovodu v centru Budějc začne tento týden. Práce potrvají do listopadu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.