Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

FOTO: Pokračuje výstavba dálnice, která spojí Česko s Rakouskem

Ředitelství silnic a dálnic ČR (ŘSD) zveřejnilo fotografie z výstavby dálnice, která jednou spojí České Budějovice s Rakouskem. Práce začaly letos v únoru. Úsek dlouhý 8,5 kilometru zahrnuje mimo jiné 13 mostů.

Snímky zveřejnilo ŘSD na svém twitterovém účtu. V současné chvíli probíhají například práce na odkopu materiálů v zářezech, budují se násypy a dochází k zakládání mostních objektů,vzkázal Tým komunikace ŘSD. 

Úsek je zatím posledním zahájeným na trase D3 mezi Českými Budějovicemi a Rakouskem. Navazuje na budovanou stavbu Hodějovice - Třebonín. Jeho délka je zhruba 8,5 kilometru. Výstavba by měla trvat tři roky a předpokládaná cena je 2,2 miliardy. 

Na stávající stavbu naváže úsek Kaplice nádraží – Nažidla. Foto: ŘSD 

Na dokončení se těší řidiči i obyvatelé obcí, kteří se zbaví intenzivní dopravy. „Stavba „D3 0311 Třebonín – Kaplice nádraží“ nahradí stávající silnici I/3, která je v mnoha úsecích pro stávající automobilový provoz nevyhovující. Má nevyhovující směrové i výškové uspořádání, přičemž je stávající trasa v kolizi s urbanistickými vztahy v  území – prochází jednotlivými obcemi, které se řadí mezi nejvíce nehodová místa,“ stojí ve zdůvodnění na webu Jihočeského kraje. 

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Ředitelství silnic a dálnic ČR

Štítky dálnice, D3, Kaplice, doprava, řsd, fotografie, jihočeský kraj, Ředitelství silnic a dálnic, Rakousko, Česko, České Budějovice, Třebonín, Hodějovice, Nažidla, stavba

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Čestmír Vránek

Proč to už dávno není???

Pátek, 14. října 2022, 12:58Odpovědět

FOTO: Pokračuje výstavba dálnice, která spojí Česko s Rakouskem  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.