Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Na jihočeských silnicích může být ráno a dopoledne místy slabá ledovka

V Jihočeském kraji by se dnes místy mohlo tvořit náledí. Jihočeští silničáři zasahují po kraji na různých místech, nasadili zhruba tři čtvrtě své techniky. Podle meteorologů se může ráno a dopoledne ojediněle při mrznoucím mrholení tvořit slabá ledovka. Do dnešních 12:00 platí výstraha ČHMÚ, kdy se na Vysočině a jihu Čech může tvořit ledovka a způsobit problémy v dopravě. Na horách by však měly po celý den panovat ideální podmínky pro vyznavače zimních sportů.

Přes noc vyjeli silničáři do terénu téměř s veškerou svou technikou. „Jezdili jsme už (v pátek) vpodvečer, to už byly výjezdy výrazné. Většina (našich) aut se dostávala postupně ven, to samé i teď. Máme až tři čtvrtě vozidel stále ještě v terénu. Žádné zásadní problémy s nehodami nemáme, řidiči by ale měli být určitě opatrní, protože celou noc mrholilo, někde sněžilo. Místy se může tvořit náledí nebo zůstávají zbytky sněhu,“ řekl dispečer Správy a údržby silnic Jihočeského kraje Vlastimil Zikmund.

Podle meteorologů bude dnes v kraji většinou zataženo, místy občasné sněžení, zpočátku ojediněle i mrznoucí mrholení. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat od minus dvou do plus jednoho stupně Celsia, na horách od minus pěti do minus dvou. Ve vyšších polohách tak budou panovat ideální podnínky pro vyznavače zimních sportů. Meteorologové zároveň včera vydali výstrahu, podle níž se na většině území Jihočeského kraje a v části Vysočiny může tvořit náledí. Varování platí do dnešního poledne.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři , | Foto pixabay.com

Štítky ČR, počasí, silnice, ledovka, Jihočeský, zima, výstraha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na jihočeských silnicích může být ráno a dopoledne místy slabá ledovka  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.