Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Dostavba dálnice D4 zkomplikuje dopravu. Na měsíc se uzavře silnice I/19 u Letů

Uzavírka frekventované silnice I/19 v okolí letské křižovatky zkomplikuje na jaře dopravu. Důvodem je stavba nového úseku dálnice D4. Jako první o tom informoval portál JCTeď.cz a informaci redakci Drbny potvrdilo také Ředitelství silnic a dálnice.

„Silnice I/19 v okolí letské křižovatky by opravdu měla být na jaře přibližně na měsíc uzavřena, a to zhruba mezi dubnem a květnem. Důvodem pro uzavírku komunikace budou práce na napojení doprovodné komunikace na silnici I/19 a také práce na propojení budoucí D4 s okolními komunikacemi,“ potvrdil redakci Drbny mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Adam Koloušek.

Uzavírka souvisí se stavbou úseku budoucí dálnice Lety – Čimelice dlouhého 2,5 kilometru. V jeho trase počítá plán s mimoúrovňovým křížením se silnicí I/19 pomocí mostu. Vznikne také mimoúrovňová křižovatka propojující silnici I/19 s navrhovanou dálnicí D4.

„Silnice I/19 tak bude zcela uzavřena a provoz mezi Lety a Orlíkem bude veden po objízdných trasách. Přesná podoba objízdných tras se prozatím řeší a ještě nebyla oficiálně zveřejněna,“ doplnil Koloušek.

Podle vyjádření starosty Kostelce nad Vltavou Petra Kříže (Kostelecko) pro JCTeď.cz povede zřejmě jedna objízdná trasa směrem na Kožlí a Zalužany, druhá na Mirotice přes Zvíkovské Podhradí.

Dostavba 32 kilometrů dálnice D4 mezi Příbramí a Pískem začala předloni v červnu. Po dostavbě bude konsorcium DIVia, které úsek staví, dálnici a navazující části silnice I/20 provozovat a udržovat 25 let, za což mu stát bude platit.

Hodnocení článku je 78 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto DIVia

Štítky silnice, dálnice, Ředitelství silnic a dálnic, D4, Lety, stavba, uzavírka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tazz Tazzy

Hlavně by si měli po sobě uklízet to bahno, co nechávají na silnici …dobytkové. Jenže to ministerstvo dopravy neřeší

Pátek, 10. února 2023, 16:35Odpovědět

Dostavba dálnice D4 zkomplikuje dopravu. Na měsíc se uzavře silnice I/19 u Letů  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.