Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Paliva na jihu Čech opět zlevnila, nafta v kraji zůstává nejlevnější v Česku

Litr benzinu Natural 95 se u čerpacích stanic na jihu Čech prodává v průměru za 36,68 Kč. Před týdnem byl o 19 haléřů dražší. O 54 haléřů zlevnila nafta, za litr teď řidiči dají průměrně 34,58 Kč. Nafta v jižních Čechách je třetí týden za sebou nejlevnější v zemi. Ceny paliv v kraji klesají již měsíc. Benzin je o 7,15 koruny levnější než před rokem, za naftu tehdy motoristé platili o 11,23 Kč víc. Vyplývá to z údajů společnosti CCS, která ceny sleduje.

Nejlevnější benzin v kraji prodávají na Českokrumlovsku a Táborsku, kde litr stojí v průměru 36,49 Kč. Nejméně platí za naftu motoristé na Táborsku, litr tam je průměrně za 34,35 Kč. Paliva jsou v kraji nejdražší na Českobudějovicku, benzin se tankuje u tamních čerpacích stanic v průměru za 36,86 Kč a nafta za 34,83 Kč.

Průměrná cena benzinu Natural 95 v celé ČR je 37,04 Kč za litr, u nafty 35,27 Kč. Nejlevnější benzin natankují řidiči v Královéhradeckém kraji, kde je litr v průměru za 36,64 Kč. Nafta je nejlevnější v Jihočeském kraji. Naopak nejdražší paliva nabízejí dlouhodobě pumpy v Praze, kde litr benzinu stojí průměrně 38,38 Kč. Nafta se tam tankuje za 37,42 Kč za litr.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky benzín, motorová nafta, Česko, Jihočeský kraj, okres Tábor, okres Český Krumlov, okres České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Paliva na jihu Čech opět zlevnila, nafta v kraji zůstává nejlevnější v Česku  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.