Počasí dnes22 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Provoz na dálnici D3 za Táborem omezí opravy. Potrvají dva měsíce

Provoz na dálnici D3 na hranici Jihočeského a Středočeského kraje omezí od 22. května opravy. Ředitelství silnici a dálnic začne opravovat úsek mezi Chotovinami a Meznem. Práce potrvají dva měsíce a většinu času bude jeden pás dálnice zavřený. Auta tak pojedou na Prahu i na České Budějovice vždy jen jednou částí dálnice. Náklady jsou 218 milionů korun bez DPH.

Oboustrannou opravu dálnice D3 v úseku mezi 62 a 70 kilometrem zahájí Ředitelství silnic a dálnic v pondělí 22. května. Práce budou zasahovat do Jihočeského i Středočeského kraje. 

„Dálnice už v řešeném úseku vykazuje řadu závad jako například trhliny na povrchu vozovky, výtluky nebo příčné nerovnosti. Během oprav dojde k odstranění všech zjištěných závad a budou obnoveny konstrukční vrstvy vozovky, a to jak na silnici, tak i na mostech v opravovaném úseku,“ popsal mluvčí ŘSD pro Jihočeský kraj Adam Koloušek.

Práce potrvají 60 dní, během kterých musí řidiči počítat s omezením provozu. Doprava totiž bude v obou směrech vedena pouze jedním jízdním pruhem. „V rámci některých etap opravy dojde k uzavření jednotlivých větví mimoúrovňové křižovatky Chotoviny,“ dodal Koloušek.

Stavební práce provede společenství firem MI Roads, BES, Subterra a Dömper. Náklady jsou 218 milionů korun bez DPH. Podle ŘSD jde o letošní nejnákladnější provozní akci.

V provozu je nyní 70 kilometrů D3, která má v budoucnu spojit Prahu s Českými Budějovicemi a rakouskými hranicemi. Měřit by měla 170 kilometrů. Celá D3 z Prahy k hranicím včetně středočeských částí by měla být podle ministerstva dopravy hotová do roku 2030, jihočeská část do roku 2026.

Ohodnoť článek

Foto ilustrační foto / ŘSD

Štítky silnice, D3, opravy, Jihočeský kraj, Středočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Provoz na dálnici D3 za Táborem omezí opravy. Potrvají dva měsíce  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.