Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

V Jihočeském kraji dnes začíná na jedenácti linkách sezonní provoz cyklobusů

V Jihočeském kraji dnes začíná sezonní provoz cyklobusů. Spoje dopravují především turisty na Šumavu, k lipenské nádrži, do Novohradských hor, k přehradě Orlík, do okolí Třeboně či do České Kanady. Provoz cyklobusů potrvá do konce září.

„Popularita turismu a cyklistiky nejen v oblasti Šumavy neustále stoupá. Ne do všech míst se dostanete autem, ale našimi cyklobusy ano. Jihočeské letní linky nabízí síť obsluhy atraktivních míst, od konce května do začátku října víkendově a po celou dobu prázdnin pro vybrané linky denně,“ uvedl náměstek jihočeského hejtmana pro dopravu Antonín Krák (ČSSD).

Letos je systém letních linek více propojený s dalšími vlakovými a autobusovými spoji. Také navazuje na cyklobusy Plzeňského kraje, turisté se tak snadněji dopraví například do Sušice, Domažlic nebo Železné Rudy. Na linkách jezdí menší autobusy i klasické autobusy, kapacita přepravy kol je od pěti do 25 bicyklů.

Turisté mohou na jihu Čech letní autobusy využít na 11 linkách. Poplatek za převoz kola činí 25 korun. Loni cyklobusy přes léto přepravily 36.913 lidí a 2514 kol.

Hodnocení článku je 42 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jikord

Štítky ČR, správa, turistika, Jihočeský, cykloturistika

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Jihočeském kraji dnes začíná na jedenácti linkách sezonní provoz cyklobusů  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.