Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Středa 1. května 2024  |  Svátek má Svátek práce
Bez reklam

Na D3 u Tábora se bude dnes bourat most, dálnice bude večer zavřená

Kvůli bourání mostu přes dálnici D3 bude dnes od 19:00 do nedělních 9:00 neprůjezdná dálnice u Záluží na Táborsku. Do konce srpna budou v úseku další omezení. Jde o část mezi 76. a 78. kilometrem dálnice. Silničáři pak budou stavět v místě nový most, hotový bude v listopadu. Objížďky povedou po silnicích I/19, I/3 a II/123.

Při bourání mostu bude dálnice zavřená, objízdné trasy budou značené. Do konce srpna budou v úseku menší omezení, kdy motoristé pojedou vždy jedním pruhem v každém směru. Od září se bude jezdit plynule, před dokončením nového mostu v listopadu bude opět omezení. Náklady na nový most činí 59 milionů korun.

Na D3 čeká řidiče omezení do druhé poloviny července i mezi kilometry 62,3 –70,7, mezi Chotovinami a Meznem. Silničáři tam opravují dálnici. Většinu času oprav bude jeden pás dálnice zavřený a auta pojedou na Prahu i na České Budějovice vždy jen jednou částí dálnice. Řidiči musí zpomalit také u Chotýčan, kde silničáři budují odpočívadla, jež otevřou v polovině září.

Jihočeský kraj letos opraví, nebo nově postaví přes deset mostů. Dva jsou na dálnici D3 u Vitína a Záluží, nový most se bude stavět u Zbudova přes železniční trať. Začnou také práce na novém mostu v Týně nad Vltavou, který bude stát odhadem 200 milionů korun. Na mosty letos kraj vyčlenil 529 milionů, další peníze dal na dokončení mostů v Plané nad Lužnicí a ve Vodňanech, kde začaly práce v předchozích letech. Již dříve řekl náměstek hejtmana Tomáš Hajdušek (ODS).

V provozu je nyní 70 kilometrů D3, která má v budoucnu spojit Prahu s Českými Budějovicemi a rakouskými hranicemi. Měřit by měla 170 kilometrů. Celá D3 z Prahy k hranicím včetně středočeských částí by měla být podle ministerstva dopravy hotová do roku 2030, jihočeská část do roku 2026.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Tábor

Štítky silnice, stavby, D3, most, Táborsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na D3 u Tábora se bude dnes bourat most, dálnice bude večer zavřená  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.