Počasí dnes20 °C, zítra18 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Silný déšť zaplavil několik silnic. Auta uvízla v laguně v ulici Generála Píky

Silný déšť, který dorazil na jih Čech v nedělních ranních hodinách, zkomplikoval dopravu hned na několika místech. Voda zaplavila silnici také na okraji Českých Budějovicích. S usměrňováním dopravy pomáhala také městská policie.

„V neděli ráno zasahovaly hlídky městské policie po prudkém dešti v ulici Generála Píky. Pod viaduktem zůstalo na komunikaci velké množství vody, ve kterém uvízlo několik projíždějících vozidel. Strážníci na místo přivolali hasiče k odčerpání vody a odkláněli provoz až do znovuzprovoznění komunikace,“ popsala redakci Drbny mluvší strážníků Věra Školková.

Velká laguna vody se utvořila také na silnici poblíž Budvaru. Video z místa redakci poslala Zuzana Ryplová.

Naopak na železniční trati mezi Českými Budějovicemi a Hlubokou nad Vltavou dnes skoro čtyři hodiny nejezdily vlaky poté, co tam rychlík najel do spadlého stromu. Ve vlaku bylo asi 40 cestujících, nikdo se nezranil, řekl mluvčí Správy železnic Pavel Tesař. Provoz mezi stanicemi České Budějovice a Hluboká nad Vltavou - Zámostí byl podle webu Českých drah obnovený před 14:00.

Provoz vlaků se dopoledne zastavil také mezi jihočeským Chýnovem a Pacovem na Vysočině, na trati 224 Tábor - Horní Cerekev. Způsobila to porucha zabezpečovacího zařízení po bouřce ve stanici Pacov. I na této trati už byl podle Správy železnic provoz obnoven.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MP České Budějovice

Štítky České Budějovice, Česko, Správa železniční dopravní cesty, Budějovický Budvar, Pavel Tesař, Hluboká nad Vltavou, Pacov, České dráhy, déšť, bouřka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Silný déšť zaplavil několik silnic. Auta uvízla v laguně v ulici Generála Píky  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.