Počasí dnes25 °C, zítra22 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Strakonice a ŘSD opraví za 150 milionů Volyňskou ulici na tahu I/4

Strakonice a Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) opraví Volyňskou ulici, část silnice I/4 ve Strakonicích. Výběrové řízení vyhrála firma Eurovia CS s cenou 146,1 milionu. Město z toho zaplatí téměř 91 milionů a zbytek silničáři. Jedná se o jednu z největších investic města za poslední roky.

Silnicie I/4 vede z Prahy do jihozápadních Čech a dál do Německa. „Komise vyhodnotila jednotlivé nabídky podle ekonomické výhodnosti, 90 procent byla nabídková cena stavby, deset procent délka záruční doby. Dalším váhovým kritériem při posuzování nabídek byla délka záruční doby. Vítězná firma garantuje záruku 84 měsíců," uvedla mluvčí radnice Markéta Bučoková.

Jedná se o jednu z největších investic za poslední roky. Město zaplatí opravu chodníků, osvětlení, vodovodu a kanalizace. Zbylé náklady uhradí ŘSD. Radnice dříve uvedla, že oprava zabere rok a půl. Práce začnou buď ještě letos, nebo s jarem při nové stavební sezoně, řekl místostarosta Rudolf Oberfalcer (Strakonická Veřejnost)

Strakonice, v nichž žije asi 23 000 lidí, mají letos rozpočet s příjmy 622,1 milionu a výdaji 704,6 milionu korun. Schodek 82,4 milionu pokryjí z našetřených peněz z minulých let. Na kapitálové výdaje, tedy investice, vyčlenili radní 172,5 milionu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto ŘSD, ilustrační foto

Štítky stavby, silnice, správa, opravy, Strakonice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Strakonice a ŘSD opraví za 150 milionů Volyňskou ulici na tahu I/4  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.