Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Tábor si chce pořídit speciální auto na kontrolu parkování

Tábor plánuje pořízení speciálního auta, které skenuje vozidla a tím zjišťuje, zda oprávněně parkují. Ve městě by mohlo jezdit od půlky příštího roku. Vedení radnice si od toho slibuje, že budou řidiči více dodržovat parkovací systém. Vedení města sbíralo zkušenosti v Praze a Českých Budějovicích, kde města podobná auta používají a kontrolují s nimi dodržování pravidel parkování. Radnice si navíc na jeden den skenovací vůz do Tábora zapůjčila.

„Nepřinese to nějaký zajímavý přísun peněz do městské pokladny. Ale skenovací auto by mělo zvýšit respektovanost nařízeného parkování," uvedl táborský místostarosta Martin Mareda (Piráti). Dodal, že skenovací auto musí vždy dané místo projet dvakrát. Pokud v obou případech objeví vozidlo zaparkované na místě, kde nemá stát, může řidič dostat pokutu. „Dvě jízdy jsou proto, abychom například vyfiltrovali lidi, kteří zrovna zaparkovali a šli teprve k automatu zaplatit," uvedl Mareda.

Momentálně se v Táboře platí za parkování především v historickém centru města a jeho okolí. V těchto lokalitách existuje systém takzvaných modrých zón. Město výhledově předpokládá, že by podobná pravidla zavedlo i v jiných lokalitách. Jde například o některá sídliště, jejichž obyvatelé mají často problémy s tím, aby našli pro své vozidlo volné místo pro parkování.

Tábor loni na podzim otevřel zrekonstruované parkoviště před plaveckým bazénem, kde zvýšil kapacitu. Počet míst vzrostl ze 120 na 181. Parkoviště využívají návštěvníci okolních sportovních areálů, ale je možné odtud za pár minut dojít do centra města. Město by navíc v příštím roce mělo zahájit stavbu parkovacího domu v sídlišti Nad Lužnicí.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto NasePraha4.cz, ilustrační foto

Štítky správa, parkování, Tábor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tábor si chce pořídit speciální auto na kontrolu parkování  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.