Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Hromadná nehoda u Boršova nad Vltavou v sobotu odpoledne zcela uzavřela hlavní tah na Krumlov

, aktualizováno 28. října 2023, 19:50

V sobotu odpoledne došlo na hlavním tahu z Českých Budějovic do Krumlova k hromadné nehodě čtyř osobních vozidel. Na místě zasahovaly všechny složky IZS, na pomoc přilétl také záchranářský vrtulník. Záchranáři na místě ošetřili šest zraněných osob, které byly poté převezeny do českobudějovické nemocnice. Policisté komunikaci I/3 na několik hodin v obou směrech zcela uzavřeli. Během odpoledne poté na silnici I/3 došlo k dalším dvěma střetům. Všechny nehody od sebe dělilo jen pár kilometrů.

Po vážné nehodě čtyř automobilů je aktuálně obousměrně uzavřen hlavní tah z Českých Budějovic do Krumlova. Na místě zasahují všechny složky IZS včetně záchranářského vrtulníku. Záchranáři na místě ošetřili celkem šest zraněných osob.

„Tři z nich utrpěly středně těžká poranění v oblasti hrudníku, břicha a hlavy, další trojice vyvázla s lehčími poraněními. Po poskytnutí přednemocniční péče jsme všechny účastníky nehody převezli do českobudějovické nemocnice,“ uvedla mluvčí jihočeských záchranářů Zuzana Fajtlová.

Policisté v tuto chvíli předpokládají, že komunikace zůstane uzavřena přibližně na další tři až čtyři hodiny. Řidiči, kteří tedy plánují vyrazit tímto směrem, budou muset využít z objízdné trasy. Ta vede přes Včelnou na Kamenný Újezd po silnici III/354.

Další dvě nehody

Podle informací, které Budějcká Drbna obdržela od mluvčí záchranářů, se nedaleko místa první nehody na silnici I/3 srazila krátce před 15. hodinou další dvě vozidla. Tento incident se však obešel bez závažnějších důsledků a zdravotníci na místě provedli ošetření dvou lehce zraněných osob.

Mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů v průběhu sobotního večera poté informovala ještě o další, v pořadí již třetí nehodě na silnici I/3, při níž došlo krátce před 18. hodinou ke střetu dvou osobních automobilů poblíž Kosova. „Jedna osoba musela být vyproštěna. U události zasahovala jednotka hasičů z Českého Krumlova,“ uvedla Matějů. Všechny tři nehody od sebe dělilo jen několik kilometrů.

Hodnocení článku je 48 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky Boršov nad Vltavou, České Budějovice, nehoda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hromadná nehoda u Boršova nad Vltavou v sobotu odpoledne zcela uzavřela hlavní tah na Krumlov  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.