Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Město otevřelo propojku Máje a ulice Na Sádkách. Na protažení k I/3 se pracuje

Řidiči v Českých Budějovicích si mohou od dnešního dne zkrátit cestu ze sídliště Máj rovnou do ulice Na Sádkách. Město otevřelo důležitou propojku, která by se měla během následujících let začít rozrůstat o propojení až na silnici I/3 v Litvínovicích. Stavba vyšla na 53 milionů bez DPH a její součástí je také cyklostezka.

Stavba nové silnice propojující kruhový objezd v Branišovské ulici a ulici Na Sádkách vyšla město na 53 milionů korun bez daně. Měří zhruba 600 metrů. Podle původních plánů se měla silnice otevřít v lednu, stavbu se ale podařilo dokončit o měsíc dříve. „V tuto chvíli je to taková městská komunikace, jejíž hlavní účel bude naplněn v momentě, kdy bude protažena až do Litvínovic na silnici I/3,“ uvedl dnes náměstek primátorky Petr Maroš (ODS).

Právě na napojení na hlavní tah na Český Krumlov, Kaplici a hranice s Rakouskem nyní město pracuje společně s Jihočeským krajem, Ředitelstvím silnic a dálnic a Litvínovicemi. „Všechny jsem pozval na krajský úřad k jednomu stolu a nyní na této důležité komunikaci společně pracujeme. Díky tomu už dnes můžeme Budějčákům ukázat vizualizaci toho, jak ta komunikace bude vypadat, kudy povede a kde se bude na I/3 napojovat. Bude to v místě, kde je v Litvínovicích kruhový objezd, který se změní na stykovou křižovatku a jsem přesvědčen, že když budeme poctivě pracovat, tak někdy ke konci roku 2025 bychom mohli být připraveni stavět,“ uvedl jihočeský hejtman Martin Kuba (ODS).

Cylostezka až na Složiště

Součástí nové komunikace je například autobusová zastávka, která by měla do budoucna sloužit obyvatelům nových bytových domů, které v lokalitě vznikají, a také cyklostezka. I ta by se měla v následujících letech podle vedení města dočkat pokračování. „Jsem velmi rád, že standardem u těchto silnic už je vždy i cyklostezka. Naším smělým plánem je dostat cyklisty až do Jungmannova parku k Jižní zastávce, máme na to zpracovaný plán a zpracováváme studie. Velmi rád bych pak tuto trasu protáhl až na Složiště k zanádražní komunikaci, kde by se napojila na už fungující cyklistickou síť,“ doplnil během otevření náměstek primátorky Lubomír Bureš (ODS).

Hodnocení článku je 92 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Elmira Talířová

Štítky doprava, město, České Budějovice, silnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Richard Schmidtmajer

Město otevřelo propojku Máje a ulice Na Sádkách. Na protažení k I/3 se pracuje
Řidiči, kteří pojedou ulicí Na Sádkách směrem ke Kauflandu, budou jistě rozladěni šířkou a kvalitou vozovky. Ta vypadá jako žebrácký kabát. Samá záplata. Nehledě k tomu, že kruhový objezd u Kauflandu a silnice ke křižovatce nestačí v současnosti. Což po připojení propojky a zvýšenému provozu. Z Kauflandu asi nikdo neodjede. Když pojedou směrem na Šindlovy Dvory bude kvalita silnice dobrá, její šířka je však neštěstí. Dokud nebude nová spojka dokončena až do Litvínovic nebude moc užitečná.

Středa, 13. prosince 2023, 09:18Odpovědět

Město otevřelo propojku Máje a ulice Na Sádkách. Na protažení k I/3 se pracuje  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.