Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Při dopravní nehodě se střetla dvě auta. Důvodem je nejspíš nedání přednosti

, aktualizováno 25. ledna 2024, 14:16

K dopravní nehodě došlo ve čtvrtek krátce po poledni. U Závišína na Strakonicku se podle policie střetla dvě vozidla. Důvodem je pravděpodobně nedání přednost.

Ke střetu došlo v půl jedné. U Závišína se měla střetnou vozidla Audi a Škoda. 

„Provoz je řízen kyvadlově policisty na místě,“ informovala policejní mluvčí Lenka Krausová. Podle ní je na vině pravděpodobně nedání přednost.

Záchranáři na místo nehody povolali kromě sanitky také vrtulník Letecké záchranné služby. Po nehodě ošetřili celkem tři osoby. Všichni byli při vědomí,se záchranáři komunikovali a nebylo nutné je z vozidla vyprošťovat. 

„Prvotní lékařské vyšetření u jednoho z mladých mužů ukazovalo na středně těžké poranění v oblasti hlavy, horní končetiny a pánve. Záchranáři jej zajistili žilním vstupem, podali potřebné léky, nasadili krční límec, pánevním pás a uložili do celotělové vakuové matrace. Následně byl vrtulníkem transportován na traumacentrum českobudějovické nemocnice,“ popsala mluvčí jihočeských záchranážů Petra Kafková.

Druhý mladý muž utrpěl středně těžké poranění v oblasti horní končetiny. „Po poskytnutí přednemocniční neodkladné péče byl pozemní posádkou ZZS transportován do strakonické nemocnice. Do téže nemocnice byl převezen i třetí zraněný, muž středního věku, s podezřením na lehké poranění hlavy,“ dodala Kafková. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS JK a ZZS JK

Štítky nehoda, strakonicko, doprava, zprávy, jihočeský kraj, strakonicko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Při dopravní nehodě se střetla dvě auta. Důvodem je nejspíš nedání přednosti  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.