Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Jarní počasí v sobotu vylákalo ven motocyklisty. Policisté však varují před zrádnými podmínkami

V sobotu došlo na jihočeských silnicích hned ke dvěma nehodám, jejichž účastníky byli motocyklisté. Zdravotníci museli ošetřit dva zraněné. Policisté nyní nabádají řidiče k opatrnosti. Podmínky pro jízdu nejsou podle nich navzdory vyšším teplotám ideální.

Téměř jarní podmínky, které aktuálně venku panují, předčasně vylákaly na silnice řadu motorkářů. Ti by se však podle varování policistů měli mít na pozoru, a to nejen před nepozornými řidiči. Na komunikacích se totiž stále ještě nachází zbytky posypového materiálu, ani teplota povrchu vozovek není pro jízdu ideální. Při manévrech na silnici se tak motocyklisté snadno mohou dostat do problémů.

V této souvislosti museli záchranáři v sobotu vyjíždět hned ke dvěma událostem, při nichž došlo ke střetu motocyklu a osobního automobilu. První z nich se stal kolem 10. hodiny dopolední v Písku, kde řidič osobního vozidla nedal přednost při odbočování a srazil se s projíždějící motocyklistkou.

„Ženu, která utrpěla lehká zranění v oblasti horní a dolní končetiny, na místě záchranáři ošetřili a převezli do písecké nemocnice,“ informovala mluvčí jihočeských záchranářů Petra Kafková. Viník nehody je nyní podezřelý z ublížení na zdraví z nedbalosti a celou událost vyšetřuje policie.

Ke druhé nehodě motocyklisty a osobního vozidla došlo okolo 14. hodiny odpoledne mezi obcemi Dolní Novosedly a Záhoří na Písecku. Řidič motocyklu zde pravděpodobně nepřizpůsobil jízdu podmínkám a svých schopnostem a skončil v zavazadlovém prostoru vozidla, které jelo před ním a muselo náhle zpomalit. Motocyklistu museli následně záchranáři převést se zraněním do nemocnice.

„Tato nehoda je řešena jako přestupek na úseku bezpečnosti a plynulosti v silničním provozu. Připomínáme však řidičům motorek, aby dbali zvýšené opatrnosti. Silnice jsou stále pro jejich jízdu chladné a znečištěné zbytky posypového materiálu,“ upozornil policejní mluvčí Milan Bajcura.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky silnice, nehoda, okres Písek, materiál, Písek, Dolní Novosedly, Záhoří, motocykl, nemocnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jarní počasí v sobotu vylákalo ven motocyklisty. Policisté však varují před zrádnými podmínkami  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.