Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Správa železnic částečně uzavře českobudějovické nádraží, které v únoru po opravách otevřela

Správa železnic (SŽ) opět částečně uzavře českobudějovické nádraží, které na začátku února jako opravené slavnostně otevřela. Důvodem omezení provozu jsou další práce v objektu. Na konci března SŽ uzavře příjezdovou halu, v dubnu pak bude neprůchodná pasáž na Lannovu třídě. ČTK to řekla mluvčí SŽ Nela Eberl Friebová.

V příjezdové hale, která více než rok fungovala jako jediná přístupová cesta na nástupiště, budou pracovníci upravovat podlahu. „Zvýšená zátěž cestujících koncentrovaných celý jeden rok pouze v této hale a pokračující stavební práce způsobily částečné opotřebení povrchu. Úpravou tak dojde k vizuálnímu sjednocení podlahy s nově otevřenou odjezdovou halou,“ řekla mluvčí. Hala bude uzavřena od 12. do 21. března.

Od 2. dubna pak Správa železnic zavře pasáž, která vede na Lannovu třídu. Důvodem je, že do prostor se nastěhují noví nájemci. „Bude tam několik obchodů a lékárna,“ řekla Friebová. Pasáž bude uzavřena dva týdny.

Rekonstrukce českobudějovického vlakového nádraží začala v červnu 2020 a stála více než miliardu korun. Šlo o první kompletní opravu 116 let staré budovy. Původně uváděná cena byla 689 milionů, podle SŽ byly práce dražší kvůli řešení statických poruch a tomu, že firmy musely dělat úpravy, jež žádali památkáři. Stavbaři museli zachovat původní vzhled objektu. Kvůli většímu rozsahu prací se také prodloužil termín. Původně měla být hala otevřena do konce roku 2022.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Správa železnic

Štítky ČR, železnice, stavby, nádraží, opravy, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Správa železnic částečně uzavře českobudějovické nádraží, které v únoru po opravách otevřela  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.