Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

ŘSD zahájí v pondělí opravu nájezdových mostů na silnici I/24 u Třeboně

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) v pondělí zahájí opravu nájezdových mostů na silnici I/24 u Třeboně na Jindřichohradecku. Omezení na silnici, která spojuje Jindřichův Hradec a České Budějovice, potrvá do srpna. Oprava mostu bude stát 42 milionů korun bez daně.

„Důvodem kompletní rekonstrukce obou mostů je jejich nevyhovující technický stav. Povrch spodních staveb je mírně degradovaný a vykazuje závady, které ovlivňují jejich životnost. Nosníky místy nemají potřebnou krycí vrstvu a omezenou funkčnost mají i izolační systémy obou mostních konstrukcí,“ uvedl Adam Koloušek z ŘSD.

Nájezdy na silnici I/24 vedou nad železniční tratí. Po dobu rekonstrukce budou uzavřené. Omezí to dopravu především ve směru na Prahu a od Prahy, která bude muset použít objízdné trasy přes město. „Provoz bude sveden na objízdnou trasu přes Táborskou a Jiráskovu ulici,“ řek Koloušek. Dodal, že ŘSD nepředpokládá zásadnější komplikace v dopravě. Vozidel, která jedou na trase České Budějovice - Jindřichův Hradec, se oprava mostů nijak nedotkne.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jakub Bartoš

Štítky ČR, stavby, doprava, most, Jihočeský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ŘSD zahájí v pondělí opravu nájezdových mostů na silnici I/24 u Třeboně  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.