Počasí dnes33 °C, zítra31 °C
Sobota 29. června 2024  |  Svátek má Petr a Pavel
Bez reklam

ŘSD má stavební povolení na dálnici D3 u Tábora

Ředitelství silnic a dálnic získalo stavební povolení na obchvat Tábora. Stavbu části dálnice D3 tady dlouhá léta blokoval spor kvůli pozemkům. Jde o zhruba 400 metrů dálnice, díky které už nebude muset být provoz svedený do jednoho pruhu. Náklady na stavbu jsou zhruba 14,5 milionu korun.

„Dopravní a energetický stavební úřad vydal stavební povolení na pravý jízdní pás obchvatu Tábora, respektive dostavbu D3 v prostoru Motocentra. ŘSD má podepsanou smlouvu se zhotovitelem (PORR) a po nabytí právní moci stavebního povolení zahájíme práce,“ uvedl ředitel Ředitelství silnic a dálnic Radek Mátl na svém Twitteru.

Dostavět chybí zhruba 400 metrů dlouhý úsek obchvatu města, který dlouhá léta blokoval právní spor o pozemky u motocentra. ŘSD loni zažádalo o vyvlastnění pozemků, na nichž motocentrum stojí. Majitelé s tím ale nesouhlasili a rozhodnutí označovali za nepřiměřené a protiústavní. Ústavní soud ale v listopadu jejich stížnosti odmítl stížnost a ŘSD pak požádalo ministerstvo dopravy o obnovu stavebního řízení.

Stavět by se mohlo podle Mátla začít zhruba za 30 dní, pokud do té doby nepřijde Rozklad od účastníků řízení.

Součástí stavby je dokončení vozovky včetně úpravy podloží, kompletní obnova odvodnění pravého jízdního pásu, dokončení úprav zeleně na pravém svahu dálnice, úprava dopravního značení, svodidel a směrových sloupků a doplnění oplocení.

V provozu je nyní 70 kilometrů D3, která má v budoucnu spojit Prahu s Českými Budějovicemi a rakouskými hranicemi. Měřit má 170 kilometrů. Celou D3 z Prahy k hranicím včetně středočeských částí chce stát podle ministerstva dopravy dokončit do roku 2031, jihočeskou část do roku 2026.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto ŘSD

Štítky ŘSD, Ředitelství silnic a dálnic, Tábor, dálnice, D3

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ŘSD má stavební povolení na dálnici D3 u Tábora  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.