Počasí dnes14 °C, zítra11 °C
Sobota 28. září 2024  |  Svátek má Václav
Bez reklam

Časté bouračky jsou již minulostí, v Táboře upravili nebezpečnou křižovatku u Švehlova mostu

Časté dopravní nehody, kolizní situace a celková nepřehlednost. Z těchto důvodů se vedení města Tábor rozhodlo pro úpravu křižovatky u Švehlova mostu. Cílem úprav je zvýšení bezpečnosti. Do plánování změn se zapojil městský odbor dopravy, Správa a údržba silnic (SÚS) Jihočeského kraje i Policie.

Vzhledem k neuspokojivému dopravnímu řešení křižovatky u Švehlova mostu, častým nehodám a kolizním situacím, inicioval městský Odbor dopravy úpravy provozu. Ty mají zvýšit bezpečnost průjezdu vozidel křižovatkou, zlepšit optickou viditelnost dopravního značení a zvýraznit tvar křižovatky s upřesněním, která komunikace je hlavní a která vedlejší.

Křižovatka u Švehlova mostu je nyní bezpečnější. 

„Podnět k úpravě přišel od místních obyvatel, kteří bydlí v okolí křižovatky. Denně byli svědky velmi nebezpečných situací. Řidiči, kteří křižovatku dobře neznali, ji totiž často špatně vyhodnotili a dostávali tak sebe i protijedoucí auta do velmi riskantních situací,“ přiblížil okolnosti starosta města Tábor Štěpán Pavlík.

Křižovatka u Švehlova mostu je průsečnou čtyřramennou křižovatkou silnic II/137, III/1371, které jsou ve vlastnictví Jihočeského kraje a místní komunikace ul. Laudova, která je v majetku města Tábora.

"Odbor dopravy proto projednal návrh úprav se společností SÚS Jihočeského kraje i dopravním inspektorátem Policie ČR. Všechny strany nalezly shodu na řešení křižovatky pro zvýšení bezpečnosti provozu,“ uvedl za město tábor tiskový mluvčí Luboš Dvořák.

Nová podoba křižovatky zahrnuje vytvoření dopravního ostrůvku ohraničeného směrovými sloupky. Ty usměrňují jízdu tak, aby auta nezajížděla na nepřehledná místa, ze kterých je špatný výhled. Ostrůvek je doplněný také novým dopravním značením.

„Tím došlo k optickému zúžení prostoru křižovatky na příjezdu ulicí Bechyňskou směrem od centra a dopravní značení bylo umístěno do zorného pole řidičů, kde ho lépe registrují,“ vysvětlil vedoucí Odboru dopravy Eduard Chalupa.

Dále v křižovatce přibylo také nové vodorovné dopravní značení na vozovce. Zároveň SÚS provede v nejbližší době výměnu dopravního zrcadla u přechodu pro chodce před křižovatkou v ulici Bechyňská pro zlepšení rozhledových poměrů chodců a bezpečnější přecházení komunikace.

Hodnocení článku je 78 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Tábor

Štítky Tábor, křižovatka, dopravní značení

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Časté bouračky jsou již minulostí, v Táboře upravili nebezpečnou křižovatku u Švehlova mostu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.