Počasí dnes14 °C, zítra11 °C
Sobota 28. září 2024  |  Svátek má Václav
Bez reklam

Po letech sporů dnes začala stavba úseku D3 u Tábora kolem motocentra

Ředitelství silnic a dálnic dnes začalo stavět 460 metrů dlouhý úsek dálnice D3 u Tábora, jehož stavbu dlouhá léta blokoval spor kvůli pozemkům. Hotový má být za 40 dní a stát bude 11,8 milionu korun.

Chybějící úsek dálnice D3 u Tábora dlouhá léta blokovaly spory o pozemky. V loňském roce Ředitelství silnic a dálnic zažádalo o vyvlastnění pozemků, na kterých motocentrum stojí. Majitelé, bratři Bratránkové, ale s rozhodnutím nesouhlasili a označovali ho za nepřiměřené a protiústavní. Ústavní soud ale v listopadu stížnost Pavla Bratránka a společnosti Taartrade odmítl a ŘSD pak požádalo ministerstvo dopravy o obnovu stavebního řízení. Povolení pak získalo letos v květnu.

„Více než 4000 dnů probíhaly různé spory, teď během 40 dnů by ta stavba měla být hotová a sloužit veřejnosti. Včera došlo k předání staveniště,“ řekl na dnešním zahájení stavby ministr dopravy Martin Kupka (ODS).

Úsek ve směru z Mezna na České Budějovice je zhruba 460 metrů dlouhý. Hotový má být za 40 dní. Dostavba, kterou pro ŘSD realizuje společnost PORR, vyjde na 11, 8 milionu korun. „Během 40 dní proběhne výměna vozovky pravého jízdního pásu včetně úpravy podloží a kompletní obnova odvodnění pravého jízdního pásu dálnice. Dále budou provedeny úpravy v odbočovacím pruhu, vegetační úpravy,“ uvedlo ŘSD na Twitteru.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto ŘSD

Štítky silnice, stavby, D3, Tábor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Josef Salava

Je to dobře bude se dobře jezdit bez omezeni a snad ty mjitelé byly vyplacení jak s dřive o tom psalo aby mohli jit jinam.

Sobota, 22. června 2024, 11:30Odpovědět

Swewsa11

Konečně stát ty dva vyděrače přetlačil a budeme konečně přes Tábor moct jezdit jako v 21.století. Bratránkové na smetiště dějin, hned vedle Havránkové.

Sobota, 22. června 2024, 00:59Odpovědět

Po letech sporů dnes začala stavba úseku D3 u Tábora kolem motocentra  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.