Počasí dnes30 °C, zítra24 °C
Čtvrtek 5. září 2024  |  Svátek má Boris
Bez reklam

U Veselí nad Lužnicí nedal kamion přednost motorce, její řidič střet nepřežil

, aktualizováno 15. července 2024, 20:04

Na silnici mezi Veselím nad Lužnicí a Lomnicí nad Lužnicí se dnes srazil nákladní automobil s motorkářem. Na místě zasahují všechny složky záchranného systému, včetně vrtulníku. Z důvodu vyšetřování je komunikace v místě nehody zcela uzavřená.

„Dnes krátce po 14. hodině došlo na silnici I/24 za obcí Veselí nad Lužnicí ve směru na obec Lomnice nad Lužnicí ke srážce nákladního automobilu s motorkářem. Na místě zasahují všechny složky integrovaného záchranného systému, včetně záchranářského vrtulníku,“ sdělil mluvčí jihočeských policistů Miroslav Šupík.

Doplnil také, že policisté nyní zjišťují příčinu nehody. „Komunikace je v současné době z důvodu vyšetřování nehody zcela uzavřená,“ řekl.

U nehody zasahovaly pozemní posádky ZZS Tábor a Letecká záchranná služba. „Muž středního věku při střetu utrpěl těžká mnohačetná poranění, která ho bezprostředně ohrožovala na životě. Záchranáři mu proto zajistili žilní vstup, zahájili podávání léků a uvedli do umělého spánku. Následně naložili krční límec, zadlahovali poraněné končetiny a zafixovali pacienta do podtlakové matrace. Poté byl motocyklista vrtulníkem směrován do krajské nemocnice," popsala mluvčí jihočeských záchranářů Petra Kafková.  

„Jeho stav byl během transportu kritický. Přes intenzivní neodkladnou péči u něj došlo během letu k selhání oběhu a ani poskytnutá intenzivní resuscitační péče nevedla k obnově srdeční činnosti. Muž během transportu svým zraněním podlehl," doplnila.

Policisté poté doplnili, že pravděpodobnou příčinou vzniku této tragické dopravní nehody bylo nedání přednosti motorkáři. U řidiče nákladního automobilu policisté také provedli dechovou zkoušku, která byla negativní. Vyšetřování dopravní nehody bylo již na místě střetu ukončeno a komunikace je tak v současné době opět plně průjezdná. Dalšími okolnostmi vzniku této tragické dopravní nehody se nyní zabývají táborští kriminalisté ve spolupráci s kolegy z dopravní policie.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, dopravní nehoda, doprava, nákladní auto, motorka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Šnek Snail

Budeš nám chybět Kamaráde. Moc????

Úterý, 16. července 2024, 12:04Odpovědět

U Veselí nad Lužnicí nedal kamion přednost motorce, její řidič střet nepřežil  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.