Počasí dnes29 °C, zítra20 °C
Neděle 8. září 2024  |  Svátek má Mariana
Bez reklam

Nový poptávkový semafor na Novohradské má zvýšit bezpečnost bez zbytečného zatížení dopravy

Město České Budějovice plánuje v nejbližších dnech spustit testovací provoz nového poptávkového semaforu na Novohradské ulici. Semafor zde město vybudovalo na popud místních občanů. Řidiče na změny v provozu upozorní nové dopravní značení.

Testovací provoz pro ověření funkčnosti poptávkového přechodu pro chodce Mladé – Novohradská začne v nejbližších dnech. Na novinku upozorní řidiče i chodce dopravní značky „Pozor světelná signalizace“. Město vybudováním semaforu vyhovělo přání tamních občanů, kteří po bezpečném přecházení dlouhodobě volali.

„Počáteční časové nastavení bude pondělí až pátek od 6 do 20 hodin. V noci a po celý víkend bude semafor v blikavé žluté. I v této době však bude možné přivolat volno pro chodce a stůj pro vozidla po zmáčknutí tlačítka. Základní fáze řízení je ale trvalá zelená pro vozidla v hlavním směru,“ sdělila k novince mluvčí Českých Budějovic Jitka Brůha Welzlová.

Doplnila také, že signálním programem je zajištěna doba minimálního volna pro vozidla mezi jednotlivými nároky chodců tak, aby nedocházelo k tvorbě kolon. Časové nastavení je možné následně upravit podle aktuálních potřeb například školy či místních obyvatel. Město věří, že přechod velmi přispěje ke zvýšení bezpečnosti pěších při překonávání frekventované Novohradské ulice.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město České Budějovice

Štítky česko budějovice, mladé, přechod, doprava, bezpečnost

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Emil Svoboda

a ti co žijí kolem odbočky v hluboké cestě a dál mají jít do hřbitova přejít v PRAZE nebo jít až k nádraží!! dem.......! přechod je až u ulice Kosova !!!§§!

Úterý, 30. července 2024, 08:03Odpovědět

Nový poptávkový semafor na Novohradské má zvýšit bezpečnost bez zbytečného zatížení dopravy  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.