Počasí dnes9 °C, zítra12 °C
Neděle 15. září 2024  |  Svátek má Jolana
Bez reklam

Kvůli zdravotním komplikacím ztratila žena kontrolu nad vozidlem a sjela do rybníka. Oživit se ji již nepodařilo

Jihočeští policisté, hasiči i zdravotníci zasahovali dnes ráno u dopravní nehody na Strakonicku. Pravděpodobně v důsledku zdravotních komplikací tam žena ztratila kontrolu nad vozidlem, neřízeně projela křižovatkou a zajela do rybníka. Auto ve vodě našli náhodní svědci. Navzdory jejich rychlému zásahu a poskytnutí první pomoci se ženu nepodařilo oživit.

Dopravní nehoda se stala v pondělí 2. září před šestou hodinou na Blatensku v obci Myštice u rybníka Labuť. Řidička dodávky tam projela křižovatkou a sjela do vody. Auto zůstalo stát ponořené po kola ve vodě.

„Řidičku pravděpodobně za jízdy postihly zdravotní komplikace a už se ji nepodařilo přivést k životu,“ napsali policisté na síti X.

K řidičce dodávky, která sjela do rybníka, vyrazily také dvě nejbližší pozemní posádky zdravotníků a vrtulník. „Svědci, kteří ženu ve voze nalezli, začali podle pokynů operátora linky 155 s oživováním, neboť žena byla v bezvědomí a došlo u ní k zástavě oběhu. Na snahu svědků, kteří se snažili ženě pomoci, navázali záchranáři s profesionální resuscitační péčí. Bohužel navzdory jejich maximálnímu úsilí se ženu zachránit nepodařilo,“ uvedla mluvčí záchranářů Zuzana Fajtlová. Doplnila také, že příčinu nehody pomůže objasnit pitva.

Na místě nehody zasahovali také hasiči, konkrétně jednotka z Blatné. „Auto vytáhli z vody pomocí navijáku, žádné provozní kapaliny z něj neunikly,“ sdělila novinářům mluvčí hasičů Vendula Matějů.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Se svolením Police ČR

Štítky doprava, nehoda, rybník, jižní čechy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kvůli zdravotním komplikacím ztratila žena kontrolu nad vozidlem a sjela do rybníka. Oživit se ji již nepodařilo  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.