Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Pondělí 16. září 2024  |  Svátek má Ludmila
Bez reklam

ŘSD začne upravovat křižovatku Diamant v Budějcích. Práce potrvají až do listopadu

Necelých šedesát dní potrvá úprava frekventované křižovatky Diamant v Českých Budějovicích. ŘSD začne se zkapacitňováním už v pondělí 9. září. Část křižovatky bude kvůli pracím uzavřena. Hotovo by mělo být na začátku listopadu.

Po silnici I/3 v Českých Budějovicích projede denně podle posledního sčítání dopravy 37 tisíc aut. Po silnici I/20 pak 27 tisíc vozidel. Právě to je jeden z důvodů, proč se Ředitelství silnic a dálnic rozhodlo stavebně upravit jednu z nejvytíženějších budějických křižovatek Diamant nedaleko sídliště Vltava. Kapacita křižovatky už totiž neodpovídá současné dopravní situaci.

Stavební práce na mimoúrovňové křižovatce silnic I/3 a I/20 začnou už v pondělí 9. září. V některých částech dojde k rozšíření jízdních pruhů z jednoho na dva. „To znamená že na sjezdu ze silnice I/3 ve směru Linz a Dolní Dvořiště bude stávající jednopruhové uspořádání rampy rozšířeno na dvoupruhové s vyhrazeným jízdním pruhem pro každý směr odbočení a bude přidán druhý odbočovací pruh ve směru Linz a Dolní Dvořiště. Dále pak bude součástí prací i rozšíření větvě v jihovýchodní části křižovatky, tedy nájezdové větve ze silnice I/20 na silnici I/3 (směr na most přes řeku Vltavu),“ vysvětlil mluvčí ŘSD pro Jihočeký kraj Adam Koloušek.  

Celá akce je rozdělena na čtyři etapy, během kterých budou muset řidiči počítat s dopravním omezením. „Provoz bude v místě stavby veden buďto provizorními odbočovacími pruhy a v případě úplných uzavírek po objízdných trasách přes nedaleké kruhové objezdy u Globusu (I/20) a u Kauflandu (I/3),“ doplnil Koloušek.

První etapa by měla být hotová do 9. října. Následně podle toho se budou odvíjet další práce. Kompletně otevřená a průjezdná by měla být křižovatka 6. listopadu.

Práce pro ŘSD realizuje společnost STRABAG Silnic za 16 milionů korun. Od zahájení prací by k zprovoznění stavby mělo dojít během 58 kalendářních dní.

V pondělí začne také další uzavírka, a to Krčínovy ulice v úseku Husova třída a Otavská. Město tady opravuje povrch silnice. Druhá etapa má trvat až do 20. září. Následovat bude třetí, a poslední část, kdy bude Krčínova uzavřena od Otavské až k vjezdu k obchodní zóně BRENO. Kompletně hotovo má být do 13. října.

Ohodnoť článek

Foto Město České Budějovice / mapy.cz

Štítky doprava, diamant, řsd, práce, české budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ŘSD začne upravovat křižovatku Diamant v Budějcích. Práce potrvají až do listopadu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.