Počasí dnes17 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 10. října 2024  |  Svátek má Marina
Bez reklam

U obce Mláka se srazil kamion s osobním automobilem, pro těžce zraněného řidiče přiletěl vrtulník

, aktualizováno před 31 minutami

Krátce po sedmé hodině ranní zasahovali jihočeští záchranáři u dopravní nehody nákladního a osobního automobilu u obce Mláka na Jindřichohradecku. Na místě zasahovaly dvě záchranné jednotky z Třeboně. Těžce zraněného řidiče osobního automobilu transportoval do nemocnice vrtulník.

Jihočeští záchranáři zasahovali ve čtvrtek 10. října po sedmé hodině ranní u dopravní nehody nákladního a osobního vozu u obce Mláka. Na místo střetu vyrazily dvě posádky ZZS z Třeboně a Letecká záchranná služba z Plané u Českých Budějovic.

Těžce zraněného řidiče osobního automobilu transportoval do nemocnice vrtulník.

„Záchranáři na místě ošetřili mladého muže z osobního vozidla, který při nehodě utrpěl těžké poranění v oblasti pánve a dolní končetiny. Záchranáři pacientovi zajistili žilní linku, podali tišící léky, nasadili krční límec a pánevní fixátor. Po uložení do celotělové vakuové matrace jej přenesli do vrtulníku a letecky transportovali do traumacentra českobudějovické nemocnice,“ popsala zásah mluvčí záchranářů Petra Kafková.

Doplnila také, že zranění řidiče kamionu nebyla tak vážná. Zdravotníci mu proto na místě poskytli pouze neodkladnou péči a sanitkou jej transportovali do téže nemocnice.

„Od sedmé hodiny jsme zasahovali na silnici I/3 u obce Mláka u dopravní nehody osobního vozu a nákladního. Řidiče osobního auta profesionálni hasiči ze stanice Třeboň museli po stabilizaci auta vyprošťovat," uvedla mluvčí jihčeskéých hasičů Vendula Matějů

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Se svolením ZZS

Štítky doprava, nehoda, kamion, osobní auto, Mláka, Jindřichohradecko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

U obce Mláka se srazil kamion s osobním automobilem, pro těžce zraněného řidiče přiletěl vrtulník  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.