Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Sobota 26. října 2024  |  Svátek má Erik
Bez reklam

Smlouva na stavbu Severní spojky je podepsaná, stavět se začne na koci listopadu

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) podepsalo smlouvu se zhotovitelem Severní spojky. Klíčovou dopravní stavbu chce ředitelství začít budovat již letos v listopadu. Náklady na výstavbu budou činit téměř dvě miliardy.

„ŘSD uzavřelo smlouvu se zhotovitelem stavby “I/20 České Budějovice, severní spojka”, kterým je sdružení firem SWIETELSKY stavební s r.o.; OHLA ŽS, a.s.; HOCHTIEF CZ a.s. za cenu 1 973,4 mil. Kč bez DPH. Na stavbu je vydané stavební povolení a zahájení stavby plánujeme na konec listopadu 2024,“ uvedl na sociálních sítích ředitel ŘSD Radek Mátl.

„Všechny stavby beru hodně osobně, ale dotáhnout přípravu téhle bylo fakt náročný. Myslím, že by málokdo věřil, jaký všechny jednání jsem kvůli tomu musel absolvovat. Chtěl jsem to zahájení stihnout ještě před volbami, ale někdy vám to prostě o pár týdnů uteče,“  okomentoval podepsání smlouvy jihočeský hejtman Martin Kuba (ODS).

Silnice tak začne vznikat přesně rok poté, co v listopadu 2023 získala stavební povolení. Severní spojka v Českých Budějovicích má měřit 2,3 kilometru. Propojí silnici I/20 v úseku od okružní křižovatky u Globusu po Pražskou třídu. Bude to dvoupruhová silnice I. třídy, jejíž součástí bude devět mostů.

Stavba spolu s navazujícím úsekem Okružní ulice vytvoří severní obchvat města. V praxi to znamená, že propojí dopravu mezi dálnicí D3 na Prahu a silnicí I/20, která vede na Plzeň. Tranzit se tak vyhne městu, kterým nyní musí projíždět.

Hodnocení článku je 54 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Se svolením ŘSD, Jakub Bartoš

Štítky Jihočeský kraj, doprava, severní spojka, ŘSD, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Smlouva na stavbu Severní spojky je podepsaná, stavět se začne na koci listopadu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.