Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Další omezení čekají Budějce a okolí v příštím týdnu

S ideálním počasím přichází rovněž čas na další omezení na silnicích. Ani v příštím týdnu se nevyhnete v Budějcích úsekům, které musíte objet, protože začnou jejich rekonstrukce. O víkendu navíc, stejně jako dnes, nepůjde delší dobu parkovat na náměstí.

Dobrá Voda

Už od pondělí bude pro veškerý provoz uzavřena silnice III/14611 v úseku Dobrá Voda - Třebotovice. Začne rekonstrukce mostu v Dobré Vodě, která potrvá až do 14. října. Pro pěší bude zřízena provizorní lávka, linka číslo 10 městské hromadné dopravy bude ukončena na zastávce Dobrá Voda, točna. Náhradní dopravu do Kaliště zajistí zhotovitel stavby prostřednictvím jiné autodopravní společnosti v rozsahu platného jízdního řádu.

Jírovcova, most přes Dobrovodský potok

Částečná uzavírka ulice Jírovcova platí už od 1. června. Do 9. srpna se bude rekonstruovat návodní polovina mostu přes Dobrovodský potok na pravém jízdním pruhu ve směru od centra, následně začne oprava povodní poloviny na levém jízdním pruhu, která potrvá až do 20. října. Stavba vyjde na 5,7 milionu korun.

Biskupské svěcení

Příští sobotu budou úplně uzavřeny části ulic Biskupská, Radniční, Česká, U Černé věže, Kanovnická a náměstí Přemysla Otakara II, a to z důvodu Biskupského svěcení, které potrvá od 7 do 14 hodin. Kompletní popis uzavírek najdete níže.

Popis uzavírky

Průvod kněží, 9:00 - 10:00 a 12:00 - 13:00

- část průvodu vyjde z Piaristického náměstí ulicí Česká, Radniční do ulice Biskupská, kde se spojí s hlavním průvodem, který se přesune v trase Biskupská - náměstí Přemysla Otakara II. (jižní a západní strana) - katedrála svatého Mikuláše.

Úplná uzavírka ulic, 7:00 - 14:00

- U Černé věže v úseku ulice Hroznová - náměstí Přemysla Otakara II.
- Kanovnická v úseku náměstí Přemysla Otakara II. - Kněžská.

Parkování, 8:00 - 18:00

- stávající parkoviště na jižní, východní a severní straně náměstí Přemysla Otakara II. bude vyhrazeno pro Biskupství českobudějovické
- parkování podél korza na jižní, východní a severní straně náměstí Přemysla Otakara II. bude vyhrazeno pro Biskupství českobudějovické.
- západní strana náměstí Přemysla Otakara II. bude ponecháno stávající dopravní značení (svatební obřady).

Štítky České Budějovice, Přemysl Otakar II., Dobrá voda, a.s., Dobrovodský potok, Třebotovice, Černá věž

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Další omezení čekají Budějce a okolí v příštím týdnu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.