Počasí dnes14 °C, zítra21 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Šéfem dopravního podniku je oficiálně Slavoj Dolejš

Dopravní podnik města České Budějovice má po více než roce a půl oficiálního ředitele. Představenstvo jím dnes jmenovalo svého místopředsedu Slavoje Dolejše, který byl pověřen řízením podniku od doby, kdy na funkci ředitele rezignoval Jaroslav Ďuriš.

Loni v únoru se nového ředitele nepodařilo zvolit, tentokrát představenstvo respektovalo doporučení rady města. Bývalý ředitel Ďuriš se stal v říjnu 2013 generálním ředitelem pražského dopravního podniku.

Slavoj Dolejš působí v Dopravním podniku města České Budějovice od roku 2011. V současné době i na pozici místopředsedy představenstva. Dosud pracoval jako manažer divize autobusy, byl odpovědný mimo jiné za opravny autobusů a autobusový vozový park. Z minulých let má zkušenosti s tvorbou obchodních strategií, procesním řízením, systémy ISO i oblastí marketingu.

Do výběrového řízení se podle primátora Jiřího Svobody přihlásilo pět účastníků, jeden odstoupil před pohovory a výběrová komise pak doporučila Radě města dva ze čtyř zbývajících kandidátů. Rada po představení finalistů a diskusi doporučila představenstvu, aby ředitelem jmenovalo Slavoje Dolejše.

Naposledy jednalo představenstvo o novém řediteli loni v únoru. Tehdy hlasovali o třech kandidátech, kteří prošli do závěrečného kola. Ani jeden z nich nezískal většinovou podporu. Výběrové řízení proto bylo zrušeno a ředitele nadále zastupoval Dolejš. Představenstvo tehdy nerespektovalo doporučení výběrové komise ani městské rady.

„Hospodářské výsledky po auditu potvrzují dobrou ekonomickou kondici dopravního podniku. Loni skončil po několika letech ztráty v zisku 5,5 milionu korun,“ řekl nový ředitel a zastupitel města Dolejš. V posledních letech se podle něj daří trvale snižovat náklady, díky čemuž se mimo jiné snižuje i požadavek na úhradu prokazatelné ztráty z provozu městské hromadné dopravy od města.

„Úhrada od města byla loni nejnižší od roku 2009 a činila přes 179 milionů korun. Celkové náklady společnosti 405 milionů korun byly loni nejnižší za posledních osm let. Navíc i přes obecně nepříznivou situaci ve veřejné dopravě se nám daří udržet počet přepravených cestujících,“ shrnul Dolejš.

Českobudějovický městský dopravce v roce 2014 přepravil téměř 39 milionů cestujících, což je srovnatelná hodnota s předchozími roky. Podnik zajišťuje provoz 22 linek MHD s více než 140 vozy, které loni najely 5,7 milionu kilometru.

Zdroj: ČTK

Štítky dopravní společnost, Jaroslav Ďuriš, České Budějovice, Jiří Svoboda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Šéfem dopravního podniku je oficiálně Slavoj Dolejš  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.