Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Začala uzavírka Žižkovy ulice, některé řidiče to ale nechává chladné

Avizovaná úplná uzavírka Žižkovy ulice v úseku Jeronýmova - Čechova dnes začala. Po prvním týdnu příprav a umisťování cedulí se v pondělí 20. července naplno rozjely stavební práce a zmíněným úsekem by již správně měly projet pouze vozidla MHD, IZS a stavební firmy. To ale bohužel neplatí a řidiči se mnohdy řídí heslem: „Cedule není zeď.“

Stavební práce začaly už minulé pondělí, a i když si toho asi nikdo nevšiml, pohybovali se v úseku zástupci firem přebírající si staveniště. Během minulého týdne byli také všichni občané informováni formou cedulí o začínající uzávěrce v pondělí 20. července, tedy dnes. Stavební práce navazují na rekonstrukci Žižkovy ulice z roku 2012 a budou rozfázovány do tří etap.

Během nich dojde k úplně změně Žižkovy ulice a přilehlého parku, kde by na silnici měly přibýt prefereční pruhy pro MHD, autobusové zastávky a úprav dozná i zmíněný park. Práce budou trvat okolo 100 dní a předpokládané ukončení je naplánováno na 31. října.

Objízdná trasa je vedena po ulicích Žižkova, Dvořákova, Průmyslová, Novohradská, Alešova, Čechova, Jeronýmova a Novohradská. 

Autoři

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Začala uzavírka Žižkovy ulice, některé řidiče to ale nechává chladné  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.