Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Jihočeská policie se zapojila do dopravně bezpečnostní akce "X"

Celý uplynulý týden věnovali jihočeští policisté celorepublikové dopravně bezpečnostní akci "X", která se měla zaměřit na snížení dopravní nehodovosti v důsledku nedodržování nejvyšší dovolené rychlosti v obcích a mimo ně.

Do akce Policie nasadila na 95 dopravních i pořádkových policistů a zkontrolovala bezmála 500 vozidel, kdy zjistila na 188 přestupků. Ve 102 případech to bylo právě překročení nejvyšší dovolené rychlosti. Dalšími nejčastěji zjištěnými přestupky byly nevyhovující technický stav vozidel (24) a nepoužití bezpečnostních pásů (20).

"169 přestupků policisté vyřešili udělením blokových pokut, zbylých 19 přestupků postoupili do správního řízení. Jak výsledky ukazují, porušování nejvyšší dovolené rychlosti je velmi častým přestupkem. Policisté se proto na uvedenou problematiku opětovně důsledně zaměří. Zejména pak v posledních dnech prázdnin, kdy zle na silnicích očekávat zvýšený provoz, posílí dohled nad bezpečností a plynulostí silničního provozu." sdělil Budějcké Drbně mluvčí Policie Miroslav Doubek.

Autoři

Štítky policie, Drbna.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeská policie se zapojila do dopravně bezpečnostní akce "X"  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.