Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Pondělí 13. května 2024  |  Svátek má Servác
Bez reklam

Jindřichohradecká úzkokolejka přizpůsobí vlaky vozíčkářům

Jindřichohradecká úzkokolejka vybaví své soupravy rampami, aby do vlaků mohli pohodlně nastupovat i vozíčkáři. Společnost také rekonstruuje tři nástupiště a v obci Střítež u Černovic vznikne nová zastávka. Vše bude stát 11 milionů korun.

„Zvyšování bezpečnosti nástupu a výstupu cestujících na zastávkách a zvyšování komfortu při cestování vlakem patří mezi hlavní cíle naší společnosti. V příštích letech počítáme samozřejmě s dalšími investicemi do infrastruktury,“ uvedl výkonný ředitel společnosti Jindřichohradecké místní dráhy Jiří Pavel. Úpravy spolufinancuje Státní fond dopravní infrastruktury.

Rekonstrukce se týká nástupišť stanic Obrataň, Obrataň zastávka a Žďár u Kamenice nad Lipou. Vzniknou tam zpevněné plochy o délce 36 metrů. Zastávky budou osvětlené a budou na nich nové přístřešky. Rampy ve vagonech budou moci využívat i rodiny s dětskými kočárky nebo cyklisté. Konstrukce rampy umožňuje lehkou manipulaci s ní a skladnost. Technické řešení plochy vychází z uvolněného patentu americké armády.

Společnost Jindřichohradecké místní dráhy je vlastníkem a provozovatelem železniční dopravy na 80 kilometrech úzkokolejných tratí Jindřichův Hradec - Nová Bystřice a Jindřichův Hradec - Obrataň. Společnost s ročním obratem 60 milionů korun provozuje celoročně pravidelnou osobní a nákladní dopravu v regionu a v letní sezoně vypravuje pravidelné parní vlaky s historickými vozy. Ročně společnost přepraví zhruba 400 tisíc cestujících.

Zdroj ČTK

Štítky Černovice, Obrataň, Střítež, Jindřichohradecké místní dráhy, Jiří Pavel, Státní fond dopravní infrastruktury, Armáda Spojených států amerických, Jindřichův Hradec, Kamenice nad Lipou, Nová Bystřice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jindřichohradecká úzkokolejka přizpůsobí vlaky vozíčkářům  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.