Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Autobus sjel ze silnice a havaroval, zranil se jeden člověk

Autobus s patnácti cestujícími havaroval ve středu u Dolního Třebonína na Českokrumlovsku jen nedaleko od hranice s budějckým regionem. Při nehodě se lehce zranil jeden člověk.

Tragické dopravní nehodě u Dolního Třebonína zabránil rychle reagující řidič osobního vozu. Muž řídil vůz značky Opel a jel kolem desáté hodiny dopolední směrem z Českého Krumlova na České Budějovice.

Mladý řidič viděl v protisměru linkový autobus vybočující ke středu vozovky. Na autobus blikal a troubil, ale ten stále směřoval proti jeho osobnímu vozu v protisměru. Čelní střet tak byl nevyhnutelný.

„Řidič osobního vozu zareagoval jediným správným způsobem, aby neohrozil nikoho dalšího, sjel s vozem do pole a tady vozidlo bravurně zastavil. Nebyl zraněn a pravděpodobně si ani nepoškodil vozidlo. Jednoznačně však svojí pohotovou reakcí odvrátil tragickou nehodu,“ uvedl policejní mluvčí Jiří Matzner.

„Autobus tak osobní vůz minul a sjel z krajnice v protisměru do pole a převrátil se na levý bok. V autobuse cestovalo zhruba patnáct cestujících. Jeden z nich utrpěl pravděpodobně pouze lehké poranění a byl převezen do nemocnice. Řidič autobusu vyvázl bez zranění,“ řekl Matzner.

Silnice byla průjezdná a policisté řídili provoz kyvadlově. „Pouze při vyprošťování autobusu byla silnice na dobu zhruba jedné hodiny uzavřena v obou směrech a objízdná trasa vedla přes Dolní Třebonín. Dvacet minut po poledni byla silnice opět plně zprůjezdněna. Příčinu dopravní nehody vyšetřují policisté, jednou z možných verzí může být mikrospánek řidiče autobusu,“ dodal Matzner.

Napsal Dobrin Stojcev, Mediafax

Štítky silnice, Dolní Třebonín, osobní vůz, okres Český Krumlov, Opel, České Budějovice, Český Krumlov, Mediafax

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hawky

No teda......tak to se ten řidič Opla pravděpodobně znova narodil.

Středa, 16. května 2012, 14:53Odpovědět

Autobus sjel ze silnice a havaroval, zranil se jeden člověk  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.