Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Část Lidické třídy bude do září bez těžkých náklaďáků

Plánovaná rekonstrukce budějcké křižovatky Mánesovy ulice a Lidické třídy odstartuje již v pondělí. Prvním omezením bude částečná uzavírka úseku mezi Mánesovkou a ulicí Matice školské pro vozidla těžší než tři a půl tuny, která potrvá až do 30. září.

Vozidlům do 3,5 tuny, vozidlům stavby, BUS a Integrovaného záchranného systému zůstane po celou dobu zachován obousměrný provoz, úsek budou moci nadále využívat i chodci.

Objízdná trasa pro vozidla s hmotností do šesti tun bude vedena obousměrně přes ulice Mánesova - Boženy Němcové - Papírenská - Lidická třída.

Těžší automobily pojedou po trase Mánesova - silnice I/3 - mimoúrovňová křižovatka silnice I/3 a III/14325 v katastru Boršova nad Vltavou - silnice III/14325 - silnice III/00354 (obě v katastru Včelné) - silnice III/00354 (Lidická třída) rovněž obousměrně.

Autobusové dopravě bude umožněn průjezd křižovatkou ve všech směrech bez omezení.

„Všechny etapy dopravně inženýrských opatření vyžadující výluku trolejbusové dopravy na Lidické třídě budou realizovány výhradně o víkendech či státem uznávaných svátcích s ohledem na provozní zajištění náhradní autobusové dopravy,“ informovala Budějckou Drbnu mluvčí budějckého magistrátu Jitka Welzlová s tím, že investorem stavby je Jihočeský kraj.

Předpokládané termíny jednotlivých etap:

1. etapa: 17. až 18. srpna a 24. až 25. srpna 2013
2. etapa: 14. až 15. září
3. etapa: 21. až 22. září

Štítky rekonstrukce, Lidická třída, Mánesova, České Budějovice, uzavírka, omezení provozu, silnice, Božena Němcová, Boršov nad Vltavou, Včelná

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Část Lidické třídy bude do září bez těžkých náklaďáků  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.