Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Jeden náklaďák sjel ze silnice, druhý narazil do opelu

V Českých Budějovicích a jeho blízkém okolí se ve středu kolem oběda staly dvě dopravní nehody nákladních automobilů. Nejdříve na kruhovém objezdu na Okružní narazil DAF s návěsem do zastavujícího Opelu Zafira, po obědě skončilo Iveco v silničním příkopu na Borku.

„Včera hodinu před polednem jel řidič DAFu s návěsem po Okružní ve směru od Rudolfovské ulice a na kruhovém objezdu nedodržel bezpečnou vzdálenost za zastavujícím vozidlem Opel Zafira, do kterého narazil,“ uvedla ve čtvrtek dopoledne mluvčí českobudějovických policistů Regina Tupá.

Řidič osobního automobilu při střetu utrpěl lehké zranění, se kterým byl převezen do nemocnice. Celková škoda činí 35 tisíc korun, z toho pět tisíc připadá na ´náklaďák´.

„Druhá nehoda se stala ve středu deset minut po třinácté hodině na Borku, kde řidič nákladního vozidla značky Iveco přijížděl z Prahy směrem do Budějovic, v prostoru objektu stavebnin se ale pravděpodobně plně nevěnoval řízení a vyjel mimo komunikaci do pravého silničního příkopu,“ popsala Tupá.

Na rozdíl od předchozí havárie tady k žádnému zranění nedošlo, škoda byla vyčíslena na částku 20 tisíc korun. Řidič se podle mluvčí Policie ČR dopustil přestupku na úseku dopravy a byla mu uložena bloková pokuta ve výši tisíc korun.

Při obou středečních nehodách byla vyloučena technická závada, stejně tak i dechové zkoušky na alkohol byly negativní.

Štítky České Budějovice, Opel, Iveco, Opel Zafira, Borek, DAF, havárie, Praha, Policie České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jeden náklaďák sjel ze silnice, druhý narazil do opelu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.