Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Pondělí 13. května 2024  |  Svátek má Servác
Bez reklam

Jihočeské silnice jsou namrzlé, havarovala řada aut

Silnice na jihu Čech dnes ráno namrzají, na většině území mrholí a padá mlha, někde sněží. Teplota vzduchu se pohybuje kolem nuly. V důsledku toho havarovalo několik aut, zejména na Prachaticku a Táborsku.

Hlavní tahy jsou holé a mokré. Na vedlejších silnicích leží zbytky břečky. V úsecích, které se nesmí ošetřovat chemicky, je podle dispečinku zimní služby cestářů stále ujetá vrstva sněhu krytá posypem. Před náledím a ledovkou varují také meteorologové.

Na náledí se u obce Radkov na Táborsku srazilo vozidlo zimní údržby s osobním autem, kamion havaroval v zatáčce na silnici první třídy u obce Trhonín na Prachaticku a sjel mimo vozovku, další nehoda nákladního auta se stala u Velešína na Českokrumlovsku. Všechny se zatím obešly bez zranění.

Meteorologové hlásí minus čtyři až plus jeden stupeň Celsia, někde déšť, mrholení a na Strakonicku sněžení. Na šumavském Churáňově padající ledové jehličky.

Přes den bude podle Gustava Sysla z Českého hydrometeorologického ústavu převážně zataženo s nízkou oblačností, mlhavo, místy mrholení, zpočátku i mrznoucí. Na horách nad 800 metrů nad mořem bude slabě sněžit.

Nejvyšší denní teploty jeden až čtyři stupně Celsia, na Šumavě minus jeden.

Zdroj: ČTK

Štítky sjízdnost, doprava, sněhové zpravodajství, silnice, Jihočeský kraj, okres Tábor, okres Prachatice, Česko, Český hydrometeorologický ústav, Radkov, okres Český Krumlov, Velešín, okres Strakonice, Churáňov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeské silnice jsou namrzlé, havarovala řada aut  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.