Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Koridor MHD odlehčí dopravě v centru města

Neprůjezdné křižovatky, zpoždění, nehody. Přeplněné městské ulice využívané kvůli chybějící dálnici tranzitní dopravou. A v důsledku toho vozy MHD nabírající zpoždění. Tento obrázek je dobře znám všem obyvatelům Českých Budějovic, kteří se ráno a odpoledne potřebují dostat z místa svého bydliště do zaměstnání nebo škol a zpět.

„Společně s občany Budějovic považujeme dopravní situaci za největší problém našeho města. Současný neutěšený stav se zásadně změní až se stavbou budějovické části dálnice D3, pomůže určitě také dobudování zanádražní komunikace či severní spojky. Nemůžeme však čekat se založenýma rukama, až se na stavbu těchto důležitých silnic najdou ve státním a krajském rozpočtu peníze, a do té doby nedělat pro zlepšení dopravy v našem městě nic,“ říká náměstkyně primátora Ivana Popelová.

Už minulé vedení radnice proto zadalo zpracování koncepčního materiálu, který by našel kompromisní řešení pro zlepšení dopravní situace ve městě. Výsledkem byl Integrovaný plán organizace dopravy, na který rozhodnutím současné rady města navazuje detailní projekt Koridor MHD.

„Jeho smyslem je, velmi jednoduše řečeno,  zvýšení plynulosti dopravy v centru města. Toho bychom měli dosáhnout zlepšením podmínek pro veřejnou dopravu při současně co možná nejmenším dopadu na automobilovou dopravu,“ uvádí Popelová.

Koridor MHD zahrnuje celou řadu opatření, jako je změna organizace dopravy v nejzatíženějších lokalitách, různé způsoby preference vozidel MHD či například vstřícnější umístění zastávek. To vše s cílem minimalizovat zdržení městské hromadné dopravy a zvýšit tak její reálnou cestovní rychlost a zároveň její atraktivitu pro cestující.

„Byli bychom pochopitelně rádi, kdybychom pro projekt Koridoru MHD, jehož realizace by měla být zahájena v létě 2013, získali podporu obyvatel, ať už cestují trolejbusy nebo v autech. V pondělí 28. května proto spustíme internetové stránky www.koridormhd.cz, kde budou všechna opatření detailně vysvětlena, nejpozději v úterý 29. května si tytéž informace přečtou Budějovičáci v Novinách českobudějovické radnice. Rovněž v úterý 29. května v 17 hodin se pak v zasedací místnosti zastupitelstva v historické budově radnice bude konat představení Koridoru MHD. Byla bych ráda, kdyby přišlo co nejvíce zájemců z řad veřejnosti,“ uzavřela náměstkyně primátora Ivana Popelová.

Napsala Jitka Welzlová

Štítky městská hromadná doprava, doprava, České Budějovice, radnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Koridor MHD odlehčí dopravě v centru města  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.