Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Lávka přes Vltavu u bývalé sodovkárny uzavřena

Babí léto, které se na konci září objevilo v České republice, nabízí možnost vyrazit ven na podzimní procházku nebo projížďku. Od minulého čtvrtka se ale musíte vyhnout znovu opravované lávce přes Vltavu na Mánesově ulici u bývalé sodovkárny.

Zdá se, že při její výstavbě nebyla práce odvedena na sto procent. Jedná se již o třetí rekonstrukci této lávky, tentokrát je důvodem oprava izolační stěrky. „Tato lávka byla postavena v roce 2010 a první reklamaci město uplatnilo už dva roky poté. Povrch lávky totiž začal praskat a tím docházelo k poškození izolace, protože se prasklinami dostávala vlhkost do železné konstrukce,“ vysvětluje náměstek primátora Kamil Calta.

Po dalším roce užívání bylo znovu zahájeno reklamační řízení. A prakticky ze stejného důvodu. „V rámci jeho plnění tam byla položena nová izolace, ale ani to nestačilo, praskliny se objevily znovu, a proto je nyní uplatněna už třetí reklamace, což v praxi znamená, že se lávka uzavře a budou odstraněny všechny vrstvy a následně obnovena celá její plocha,“ dodává náměstek.

Do 3. října, než bude lávka u bývalé sodovkárny znovu otevřena, je to pro Budějčáky drobná komplikace. Lidé by tak měli využít lávek v blízkém okolí, především u Budvar Arény nebo v ulici E. Pittera.

Štítky lávka, oprava, sodovkárna, izolace, Vltava, Česko, Budvar aréna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lávka přes Vltavu u bývalé sodovkárny uzavřena  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.