Počasí dnes18 °C, zítra21 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Na Výstavišti zaburácí motory, koná se tam další Mobil salon

Budějcké Výstaviště bude v následujících dnech patřit již 21. ročníku tradičního Mobil salonu. V expozicích takřka sedmdesát vystavovatelů nenajdete pouze novinky z automobilového průmyslu. Například takzvaný Pavilon bezpečnosti vytvoří azyl pro řadu preventivních projektů.

Novinkou letošní výstavy je Monster Truck Show, která nabídne ukázky rychlé jízdy, smyků, průjezd ohněm, jízdu na dvou kolech, jízdu v automobilu upraveného podle pohádky Auta nebo demolici autovraků. Tohle atraktivní představení můžete navštívit po celou dobu výstavy na volné ploše 210 vždy od 10 a 13 hodin.

Chybět nebude přehlídka nejrychlejších dragsterů, prezentace Formule Student na spalovací motor, závody rádiem řízených modelů osobních automobilů nebo kaskadérská show, kdy dojde k ukázkám střetu motocyklisty s automobilem nebo jiným nebezpečným situacím.

Se zástupci budějcké samosprávy budete moci diskutovat o koncepci, plánech a záměrech k dopravní situaci a obslužnosti ve městě, mluvit se bude rovněž o připravovaných aktuálních změnách v autoškolství a velký prostor dostanou složky Integrovaného záchranného systému společně s armádou.

Zajímavá bude výstava s názvem Z historie motorismu a autoškolství v českých zemích. V pavilonu T1 můžete každý den zhlédnout unikátní historické exponáty, dobové oblečení, sbírku řidičských průkazů nebo první učebnice autoškoly.

Součástí výstavy Mobil salon je letos již druhý ročník Veletrhu cestovního ruchu s úsměvem - Cyklisté a turisté vítáni. Ten je zaměřený na aktivní trávení volného času jednotlivců i celých rodin a přináší tipy na výlety, prezentace turistických oblastí, měst, regionů, středisek, hotelů a prezentace turistických atraktivit cestovního ruchu.

Vyznavači kultury si přijdou na své v Pivovarské zahradě, kde dnes vystoupí kapela Artvox, v sobotu zahraje Tlustá Berta a na neděli je naplánován koncert Romana Dragouna a kapely Progres 2.

Vstupné činí 90 Kč pro dospělého, za děti jejich rodiče zaplatí 50 Kč. Rodinný lístek vyjde na 190 Kč.

Kompletní program Mobil salonu včetně časů začátků jednotlivých atrakcí najdete na webu Výstaviště České Budějovice.

Štítky Mobil salon, Výstaviště České Budějovice, výstava, kongresové centrum, Formule 1, Roman Dragoun, Progres 2

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Výstavišti zaburácí motory, koná se tam další Mobil salon  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.