Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

O Modrém mostu rozhodnou na krajském úřadu

Jednosměrný provoz, omezení rychlosti na mostu na třicet kilometrů v hodině či provoz jen ve dne, v noci klid. Tak by mohl vypadat zkušební provoz na budějckém Modrém mostě.

Radnice ho chtěla znovu pro automobilový provoz otevřít už v březnu, ale proti tomuto kroku se odvolalo občanské sdružení Modrý most. Tomu se především nelíbilo, že opatření radních neodpovídá zákonu.

V současné době leží tak horký brambor v podobě znovuotevření Modrého mostu na stole krajského úřadu. Ten rozhodne, jestli se řidiči na most přes Malši vrátí. Byť jen ve zkušebním provozu.

„Je to na odvolání na krajském úřadu. Doufáme, že nám to kraj potvrdí a pak by v červnu nebo červenci mohl být na Modrém mostě povolen provoz,“ řekl k aktuální situaci okolo Modrého mostu vedoucí odboru dopravy a silničního hospodářství radnice Jaroslav Mráz.

Většina řidičů, ale i řada obyvatel Havlíčkovy kolonie, kteří si přejí opět most zprůjezdnit, si tak musí ještě pár týdnů počkat.

A co vy, jste pro nebo proti? Chcete zase na Modrém mostě auta? Myslíte si, že budějcké dopravní situaci to pomůže? Neváhejte a pište vaše názory.

Štítky Modrý most, krajský úřad, Jaroslav Mráz, Malše

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

O Modrém mostu rozhodnou na krajském úřadu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.