Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Opilý kamioňák v neděli havaroval poblíž nádraží

Opilý řidič kamionu, cizinec, havaroval v neděli odpoledne v Českých Budějovicích na Nádražní ulici. Na křižovatce narazil do stojících aut, která čekala na červenou. To potvrdila agentuře Mediafax policejní mluvčí Regina Tupá.

Nehoda se stala krátce před pátou hodinou odpolední. Sedmačtyřicetiletý cizinec jel s tahačem značky Renault a návěsem po Nádražní ulici v Českých Budějovicích. Na křižovatce s ulicí Pekárenskou zezadu narazil do stojícího osobního vozidla značky Seat.

„Náraz seat odhodil na před ním stojící Volkswagen Passat, který narazil do sloupu veřejného osvětlení. Obě osobní vozidla stála na červeném světle semaforu. Při dopravní nehodě se lehce zranil spolujezdec ze seatu a řidička VW. Provedená dechová zkouška prokázala u řidiče kamionu 2,5 promile alkoholu. Celková hmotná škoda se odhaduje na nejméně 150 tisíc korun,“ řekla mluvčí Regina Tupá.

Řidiče pravděpodobně čeká stíhání za ohrožení pod vlivem návykové látky a obecné ohrožení. „Přesná příčina a míra zavinění je v současné době předmětem dalšího vyšetřování českobudějovických kriminalistů. V souvislosti s dopravní nehodou žádáme případné svědky, kteří by mohli podat bližší informace k okolnostem a příčině události, aby tak učinili na kterékoliv policejní služebně nebo na lince 158,“ dodala Tupá.

Napsal Dobrin Stojcev, Mediafax

Štítky Mediafax, České Budějovice, SEAT, Renault, Volkswagen, Volkswagen Passat

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opilý kamioňák v neděli havaroval poblíž nádraží  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.