Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Pozor, zima ještě nekončí! Na jihu Čech se bouralo

Krajští hasiči zasahovali během čtvrtečního rána u tří dopravních nehod. Budějckou Drbnu o tom informovala mluvčí HZS Jihočeského kraje Vendula Matějů.

Osmnáct minut po šesté hodině se na silnici vedoucí z Týna nad Vltavou do Březnice u obce Čenkov střetly dva osobní automobily. „Při nehodě utrpěly zranění dvě osoby, ale podle velitele vltavotýnské jednotky nebylo nutné jejich vyproštění,“ řekla Matějů.

Pět minut před půl osmou se stala další nehoda u Horního Žďáru na Jindřichohradecku, kde havaroval autobus a osobní automobil. „V autobuse cestoval pouze řidič a jedna osoba, kteří vyvázli bez zranění. Vzhledem k poškození autobusu se však z něj nemohli dostat ven, a tak je vyprostili zasahující profesionální hasiči ze stanice Jindřichův Hradec,“ uvedla mluvčí Vendula Matějů.

Havarovaný osobní automobil skončil mimo vozovku, zraněného řidiče si do své péče převzali zdravotníci. „Silnice byla v místě nehody nejprve zcela uzavřena, v 7.44 hodin byl zprovozněn jeden jízdní pruh. Velitel zásahu si na místo vyžádal pracovníky Správy a údržby silnic pro posyp namrzlé vozovky,“ dodala.

V 7 hodin a 39 minut likvidovaly jednotky SDH Suchdol nad Lužnicí a profesionální jednotka hasičů z Třeboně následky nehody u obce Majdalena. Tam ve směru od Třeboně havaroval osobní automobil, ve kterém zůstal zaklíněný jeho řidič. „Zasahující hasiči jej vyprostili za použití hydraulického vyprošťovacího zařízení a byl okamžitě převezen sanitkou do nemocnice,“ řekla Vendula Matějů.

Štítky Česko, automobil, havárie, Jihočeský kraj, okres Jindřichův Hradec, Březnice, Týn nad Vltavou, Čenkov, Žďár, Třeboň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pozor, zima ještě nekončí! Na jihu Čech se bouralo  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.