Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Středa 1. května 2024  |  Svátek má Svátek práce
Bez reklam

Přes Dobrovodskou stoku povede nový most

Devatenáct metrů dlouhý a sedm metrů široký bude nový most v místě stávajícího přemostění Dobrovodské stoky za areálem supermarketů Terno a Interspar vedle tamního zahradnictví v lokalitě Suchomelská. Investorem stavby je obchodní řetězec Sconto.

K mostu jsou vedeny komunikace od obou nákupních center, jedna vede k Voříškovu Dvoru a další směrem od Sconta je zaústěna do křižovatky a navazuje na navrhovaný most. Rozhodnutí o umístění stavby mostu je už vydáno.

„Šířka vozovky na mostě je 3,5 metru, šířka chodníku 2,5 metru a na jeho stranách bude osazeno ocelové zábradlí. Komunikace na mostě je navržena jako jednopruhová obousměrná,“ popisuje technickou stránku náměstkyně primátora Ivana Popelová.

Vybudování mostu bylo jednou z podmínek města při povolování stavby areálu Sconta. Realizaci této stavby navíc město zajistilo bankovní zárukou ve výši pět milionů korun, která je platná do 31. prosince 2015 a po vybudování mostu bude uvolněna.

„Pokud nebude most do konce příštího roku postaven, finanční záruka propadá městu, které most postaví. Sconto se současně zavázalo vybudovat na své náklady také část cyklostezky k Vltavě a i tento závazek je pojištěn zárukou ve výši tři miliony korun,“ přibližuje primátor Juraj Thoma.

Napsala Jitka Welzlová
Tisková zpráva

Štítky most, Dobrovodská stoka, Terno, Interspar, Sconto, přemostění, stavba, Juraj Thoma, Vltava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Badaxe Kocour

V tom místě ovšem už most několik desítek let je, sice úzký tak pro jedno auto (ale to ten nový nebude o moc víc) a bez chodníku, ale je tam vedle garáží a cesta přes něj končila u Voříškova dvora. Takže Sconto zřejmě most strhne a postaví nový jen o něco širší. Přes most stejně jezdili jen místní a asi jen osobáky (aspoň já tam náklaďák neviděl). K čemu tam bude ten nový je otázka. ,

Pondělí, 2. června 2014, 22:15Odpovědět

Přes Dobrovodskou stoku povede nový most  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.