Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Provozovatel parkovišť: „Původní smlouva je závazná!“

Jak jsme vás včera informovali, budějčtí radní na svém středečním zasedání rozhodli o vypovězení smlouvy se společností Vinci Park CZ. Ta ve městě zajišťovala prostřednictvím své dceřiné firmy Jihočeská parkovací veškeré služby spojené s parkováním.

Budějcké Drbně se podařilo exkluzivně získat vyjádření firmy s mezinárodními zkušenostmi, která rozhodnutí zástupců Českých Budějovic evidentně nečekala.

„Do této chvíle naše společnost neobdržela žádné oficiální písemné stanovisko o výpovědi citované smlouvy. Jelikož jsme projednávali a podepsali dodatek ke smlouvě o provozování před několika dny, nově vzniklá situace nás samozřejmě překvapila,“ řekl Budějcké Drbně v pátek po poledni Petr Smékal, ředitel společnosti Vinci Park.

Smlouva byla podepsána v roce 2005 a měla platit na deset let, tedy až do roku 2015. „Musíme zdůraznit, že považujeme původní smlouvu za závaznou a samozřejmě budeme trvat na jejím naplnění,“ dodal Smékal.

A jak se pražská firma k celé situaci postaví? „To je v tuto chvíli předčasná otázka, čekáme na písemné stanovisko města,“ sdělil Drbně Petr Smékal.

ČTĚTE TAKÉ: O parkování ve městě se bude starat dopravní podnik

Štítky Saba Parking CZ a.s., České Budějovice, Drbna.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

richard praskořík

tu smlouvu samozřejmě neznám, ale určitě to tak jednoduché nebude. někdo musel vymyslet celý systém, postavit platební automaty atd. atd. a někdo to musel také zaplatit. to vše se zřejmě nějak odrazilo ve smlouvě. co si asi partner pomyslí o tom, kdo s ním podepíše dodatek ke smlouvě a po několika dnech smlouvu vypoví. není to tak dlouho co jsem slyšel, že lidé pohybující se republikou kolem magistrátů říkají, že ono je všude něco, ale to co je v budějcích tak to prý není nikde. zasvěcení říkají, že je to práce toho velešikovného právníka. jen aby to pro město nevyznělo jako parafrázované humorné prohlášení toho malého čerta v pohádce - já jsem malej, ale o to víc budu drahej :-)

Sobota, 11. února 2012, 18:13Odpovědět

Hawky

To je dobrý....takže město jednorázově (údajně) vypoví platnou smlouvu jenom proto, že jí podepsal jiný primátor a je nevýhodná? Já botičkáře taky nesnáším a asi má radnice pravdu, ale nevěřim, že by se s tímto smluvní partner smířil. Aby město nedalo víc do soudních sporů a nakonec soud neprohrálo, pakliže k němu dojde. A když k němu dojde, tak se budou soudit ty tři roky, po kterých má Vinci Park CZ platnou smlouvu...bravo. Radím o víc peněz pumpnout provozovatele dodatkem ke smlouvě a smlouvu dodržet.

Pátek, 10. února 2012, 14:23Odpovědět

Provozovatel parkovišť: „Původní smlouva je závazná!“  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.