Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Sníh zkomplikoval dopravu v celých jižních Čechách

K několika dopravním nehodám došlo dnes v celém Jihočeském kraji. Od ranních hodin evidují jihočeští policisté bezmála třicet havárií, většinou bez zranění řidičů či spolucestujících.

K nejvážnější nehodě došlo ve 13:30 hodin na silnici mezi Vodňany a Újezdem na Strakonicku, kde řidič školního autobusu, vlivem zhoršených povětrnostních podmínek, nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu a povaze vozovky, dostal smyk a pravou stranou sjel do příkopu.

Při nárazu došlo k lehkému zranění třech dětí, které byly následně ošetřeny Zdravotnickou záchrannou službou Jihočeského kraje a převezeny k dalšímu vyšetření do písecké nemocnice. Na místě zasahovali policisté obvodního oddělení Vodňany a Skupiny dopravních nehod Strakonice.

Vlivem prudké změny počasí se jihočeské silnice změnili v kluziště, mnohé komunikace byly rázem špatně či zcela neprůjezdné. Silnice I/19 ve směrech Písek - Tábor - Chýnov a Pelhřimov se stala pastí pro řidiče nákladních vozidel. Na nejméně pěti místech byla silnice neprůjezdná, vozidla zde vytvořila stojící kolonu.

Řidiči, buďte na nástrahy zimy připraveni! Jak patrno, tak konečně dorazila i do jihočeských nížin.

Napsal Milan Bajcura, mluvčí Policie ČR

Štítky Jihočeský kraj, silnice, Vodňany, Zdravotnická záchranná služba Jihočeského kraje, okres Strakonice, Újezd, Strakonice, Policie České republiky, Písek, Tábor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sníh zkomplikoval dopravu v celých jižních Čechách  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.