Počasí dnes17 °C, zítra17 °C
Čtvrtek 9. května 2024  |  Svátek má Ctibor
Bez reklam

Soud zamítl námitku na uzávěru obchvatu Budějc

V případě jedné z překážek, které blokují výstavbu dálnice D3 na území jižních Čech poblíž Hůr na Budějcku, padlo v minulých dnech zásadní soudní rozhodnutí. Krajský soud v Českých Budějovicích zamítl návrh o stavební uzávěře, který podaly společnosti HVN Logistics a Altsame.

Pozemky patřící firmám zasahují do stometrového ochranného území určeného pro trasu dálnice, jejich majitelé i přesto vedli soudní řízení proti Jihočeskému kraji.

„Těší nás, že soud potvrdil naše stanovisko a daří se nám postupně odbourávat jednotlivé překážky, které komplikují dokončení této prioritní komunikace,“ řekl krajský radní pro dopravu Antonín Krák.

Hejtman Jiří Zimola před časem uvedl, že uzávěra má čelit například možným problémům spojeným s výstavbou objektů v blízkosti dálnice. Takové potíže nyní řeší v Táboře, kde před lety vzniklo motocentrum, které může přijít o přístupovou cestu k D3.

Na ni dostali majitelé jen dočasné stavební povolení. Provozovatelé objektu nyní žádají trvalý vjezd ke své nemovitosti a uvažují o podání žaloby na ŘSD. Podle Kráka však i tento spor spěje k vyřešení.

„S majiteli motocentra u Tábora jednáme o sporném sjezdu z dálnice a zdá se, že dospějeme ke shodě v podobě alternativní komunikace. Ke konkrétnímu výsledku směřujeme také v případě vysílače telefonního operátora, který nyní stojí přímo v budoucím tělese dálnice,“ dodal Antonín Krák.

Tisková zpráva

Štítky dálnice D3, obchvat Českých Budějovic, žaloba na Jihočeský kraj, rozhodnutí soudu, dálnice, České Budějovice, Jihočeský kraj, Antonín Krák, Krajský soud v Českých Budějovicích, Jiří Zimola, Tábor, Ředitelství silnic a dálnic

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Soud zamítl námitku na uzávěru obchvatu Budějc  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.