Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Spojku z Hlinska do Suchého Vrbného zaplatí město i kraj

Plánované silniční spojení Suchého Vrbného a Hlinska, které nahradí dopravně nevyhovující takzvaný krček, dostává konkrétní obrysy. Jak řekl k projektu 1. náměstek primátora pro ekonomiku a majetek Miroslav Joch, půjde o plnohodnotnou místní komunikaci.

Podle něj se v  projektu se počítá i s chodníky, kanalizačním a odvodňovacím systémem i mostem přes Dobrovodský potok. Trasa se oproti původnímu plánu ale změnila.

„Komunikace bude i nadále propojovat ulice Hraniční a Hlinská, ale v Hlinské ulici bude vyúsťovat níže, a to v místě, kde není zástavba. Provoz tak nebude zatěžovat místní. Důvodem této změny je plánovaná trasa D3 a napojení přivaděče,“ uvedl Miroslav Joch.

Přivaděč chce Ředitelství silnic a dálnic ČR budovat jen zčásti, o zbytek se musí postarat město a kraj. „A pokud budeme realizovat z našich prostředků dopravní náhradu za původní krček, budeme ji projektově koordinovat i s plánovaným přivaděčem. V projektu se tak už počítá například s kruhovým objezdem, který propojí obě komunikace,“ upřesnil náměstek.

Změnu projektu již posvětila schůzka všech zainteresovaných, což jsou dotčené odbory českobudějovického magistrátu i krajského úřadu a Policie ČR. Začalo se i s výkupy pozemků.

„Zatím jsme uzavřeli dohodu s osmi vlastníky, s jedním se dále jedná. Náklady se vyšplhají na několik milionů. Pořízení projektové dokumentace přijde na jeden milion korun a realizace stavby, pokud nepočítáme výkupy pozemků, na 30 až 40 milionů,“ uzavřel Joch.

Tisková zpráva

Štítky spojka z Hlinska do Suchého Vrbného, Hlinský krček, město České Budějovice, Jihočeský kraj, Hlinsko, Suché Vrbné, projekt, Miroslav Joch, Ředitelství silnic a dálnic, Dobrovodský potok, Policie České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Spojku z Hlinska do Suchého Vrbného zaplatí město i kraj  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.