Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Ulice Karla IV. bude do konce dubna neprůjezdná

Kvůli rekonstrukci plynovodu a obnově povrchu vozovky byla dnes uzavřena ulice Karla IV. v úseku mezi Kněžskou a Dr. Stejskala. Práce budou probíhat ve dvou etapách, a tak se řidiči mířící na náměstí musí připravit na omezení trvající šest týdnů. To první potrvá do pátku 11. dubna.

Mezitím, konkrétně ve středu 2. dubna, se navíc zavře úsek mezi Kněžskou a křižovatkou s Jirsíkovou ulicí, který bude neprůjezdný do 25. dubna. O nadcházejícím víkendu také bude úplně uzavřena křižovatka ulic Kněžská a Karla IV.

Během uzavírky bude nejprve vyměněno plynovodní potrubí, které je na hranici životnosti, a poté bude následovat kompletní výměna povrchů jednoho jízdního pruhu komunikace a přilehlých chodníků. Ty budou nově z kamenné řezané dlažby.

„Na práce bude chodce i řidiče upozorňovat dopravní značení. Přístup pro pěší k nemovitostem, provozovnám i obchodům zůstane zachován. Příjezd i výjezd na náměstí Přemysla Otakara II. bude umožněn ulicí Biskupská,“ říká náměstek českobudějovického primátora Kamil Calta a zároveň nabádá chodce ke zvýšené opatrnosti.

Obnova plynovodu a silnice je plně v režii společnosti E.ON. Nové povrchy chodníků město vyjdou na 2 140 000 korun.
Tento týden ve středu a ve čtvrtek je navíc naplánována uzavírka Hradební ulice v úseku mezi Krajinskou a Plachého. V objektu na parcele číslo 249 totiž bude probíhat betonáž podlah, a tak ulici zablokují vozidla dovážející beton.

„Objízdná trasa není stanovena. Do uzavřeného úseku bude případně umožněn vjezd vozům integrovaného záchranného systému a osobám, které tady bydlí a podnikají. Průchod pro pěší bude zachován,“ vyjmenovala mluvčí magistrátu Jitka Welzlová.

Štítky doprava, omezení, uzavírky, Karla IV., obnova plynovodu, České Budějovice, Karel IV. Lucemburský, Přemysl Otakar II., E.ON

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ulice Karla IV. bude do konce dubna neprůjezdná  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.